Jennifer L. Armentrout - Rage and Ruin & Grace and Glory
Serie: The Harbinger 2 & 3
Genre: Fantasy, New Adult
Gepubliceerd: 2021
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
Dangerous secrets and forbidden desires lead to shocking consequences…
Half-angel Trinity and her bonded gargoyle protector, Zayne, have been working with demons to stop the apocalypse while avoiding falling in love. The Harbinger is coming…but who or what is it? All of humankind may fall if Trinity and Zayne can’t win the race against time as dark forces gather.
As tensions rise, they must stay close together and patrol the DC streets at night, seeking signs of the Harbinger, an entity that is killing Wardens and demons with no seeming rhyme or reason. Forbidden to be with each other, Zayne and Trinity fight their feelings and turn to unusual sources for help—the demon Roth and his cohorts. But as deaths pile up and they uncover a sinister plot involving the local high school and endangering someone dear to Zayne, Trin realizes she is being led…herded…played for some unknown end. As anger builds and feelings spiral out of control, it becomes clear that rage may be the ruin of them all.

Omdat ik er moeite mee had om mijn gedachten om te zetten in een recensie heb ik besloten de laatste twee delen samen te vatten.

Rage and Ruin

Het tweede deel gaat op dezelfde voet verder als deel 1.
Er gebeurt veel, zoals in alle boeken van JLA. Haar ‘tussen boeken’ zoals velen een tweede deel in een trilogie noemen, zijn zeker geen opvullers. Het zijn boeken met een goede inhoud en een duidelijk doel.
We leren wie de Harbinger is en wat zijn doel is. We komen er achter waarom een Trueborn en Protector niet aan een relatie moeten beginnen en krijgen een cliffhanger voorgeschoteld waar je U tegen zegt.

Grace and Glory

Na de enorme cliffhanger stoomde ik door naar dit 3e en laatste deel.
Het eerste gedeelte was ik aan het boek gekluisterd want ik moest zo snel mogelijk weten hoe het verder zou gaan na die enorme cliffhanger. Maar toen ik dat eenmaal wist en het verhaal weer gericht was op het verslaan van de Harbinger werd het saaier. Er werd enorm veel overlegd, gepland en gespeculeerd.

1-tje minder

Daarnaast verdwaalde Trinity regelmatig in haar eigen gedachtes wat de snelheid compleet uit het verhaal haalde.
Dit is de reden waarom ik dit laatste boek geen 5 maar 4 sterren geef want ik had regelmatig de neiging om stukken over te slaan.

Spoiler

In de spoiler hieronder vertel ik waar ik wel enorm over te spreken ben. En, zoals ik aan het einde van die spoiler zeg, het siert Jennifer!

Show spoiler Hide spoiler

Wat ik wel ontzettend leuk/goed vind is dat JLA de oogziekte van Trinity niet op bovennatuurlijke wijze laat verdwijnen. Zelf zou ze waarschijnlijk maar al te graag willen dat het op magische wijze verdwijnt en dat ze ervoor gekozen heeft om het niet in haar boek te laten gebeuren siert haar.

In het kort

Het was wederom een genot om in een serie van Jennifer L. Armentrout te duiken.
Nu ik meer geleerd heb over haar oogziekte vind ik het nog bewonderenswaardiger wat ze doet want het zal niet makkelijk zijn om onder zulke condities te schrijven. Ik hoop dat ze het nog lange tijd wil en kan doen!

Lees hier mijn recensie van deel 1 Storm and Fury