Jaymin Eve - Compelled
Serie: Shadow Beast Shifters #5
Genre: New Adult, Fantasy, Paranormal
Gepubliceerd: 2022
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Simone, of the Torma shifters, thought she was finished with the world of supernaturals that existed outside of Earth. She'd been there, done that, and had the near death experience to show for her time. Then a summons back to Valdor-the vampire world- is dropped in her lap. Turns out that the last time she was there, her teeny tiny mistake sent out an energy burst that called to an ancient powerful master. A master who is looking for a mate and wants Simone to participate in the Selection to prove her worth. Attendance non-negotiable. Great. Lucky for her, she still has one ally up her sleeve: Lucien. Okay, yeah, he's a snarly, powerful, frustratingly perfect master himself, but at least she knows where she stands. Lucien agrees to enter himself as a master-looking-for-a-mate in the Selection so they can pretend to fall for each other. Only, it's never been that simple with Simone and Lucien, and all too soon the lines between pretend and real get very blurry. Especially when there's feeding involved. Simone now has more at stake than just her life... her heart is on the line.

In dit vijfde boek in de serie volgen we Lucien en Simone.

Valdor

De eerste drie boeken volgden we Shadow Beast en Mera en in Rejected konden wij al kennis maken met Lucien en Simone.Toen alles wat zich rondom Shadow Beast en Mera afspeelde ook gevaarlijk begon te worden voor haar vrienden nam Lucien Simone mee naar Valdor, de Vampier wereld, om haar te beschermen.
Maar er is iets met Simone gebeurd in Valdor, dat konden we al een beetje proeven in de boeken voor deze. Lucien en Simone ontweken elkaar en Simone ontweek vragen over haar tijd in Valdor.

Mate

Al vrij snel kunnen we in dit boek lezen wat zich destijds heeft afgespeeld en waarom Simone en Lucien elkaar zoveel mogelijk uit de weg gaan.
En nu is de tijd gekomen dat Simone zich nog een keer verantwoorden moet voor wat er destijds gebeurd is. En er is een master vampier die haar als zijn mate wil. Maar daar steekt Lucien (ook een master vampier) een stokje voor. Hij zou haar destijds beschermen en hij is niet van plan om haar nu af te leveren aan een vampier die hij niet vertrouwd. 

Pact
En zo begint de vampier bachelor. Simone moet, samen met een stel vrouwelijke vampiers, strijden voor één van de twee masters. Maar ze is absoluut niet van plan om de mate te worden van een andere vampier dan Lucien. Ze hebben een pact gesloten en zodra alles achter de rug is zullen ze hun eigen weg weer gaan.
Bachelor

Had ik laatst voor het eerst gelezen over een Weerwolf bachelor wedstrijd, dit keer is het dus ééntje met vampiers. Ook een eerste keer voor mij.
Ze moesten allemaal bijzondere taken verrichten, taken die de bachelors moeten laten zien dat ze capabel zijn om als mate te worden gekozen. Simone heeft er totaal geen zin in maar zichzelf express uit de strijd gooien wordt niet getolereerd. En als ze uiteindelijk uit de strijd gegooid moet worden springt de master vampier voor haar in de bres want hij wil haar koste wat kost als mate. Tot grote ergernis van Lucien en Simone.

In het kort

Ook dit was weer een geweldig boek in de Shadow Beast Shifters serie met een stel geweldige personages!