Eve L. Mitchell - The Watcher 2 & 3
Serie: The Watcher 
Genre: Fantasy, New Adult
Gepubliceerd: 2021
Waardering: ★★★,5
Add to Goodreads
I will make them pay. The demons who sealed my fate and betrayed me. I may be just a witch, but I will revel in their ashes. Waking up in the underworld left me reeling, tricked, enraged… I confronted a prince of hell and believed I had won. It was all a lie—all because I refused to lift a blood curse. The demons who betrayed me will bleed for their treachery. Forming an uneasy truce and unlikely alliance with a teacher who is willing to help, I will do whatever I need to get out of this infernal pit. To seek revenge on those who ruined me. For hell hath no fury like a witch scorned…

Ik vat deze twee delen samen omdat er niet veel verbetering zit.
Ze zijn leuk, maar daar is het mee gezegd.

Irritant

In het tweede deel wordt Star onder de hoede genomen van Cross. Maar na 80 bladzijden wisten we eigenlijk net zoveel als toen we er aan begonnen. Wat wel grappig was was het gebekvecht tussen Cross en Star.
Daarentegen waren Cross zijn niet of ontwijkende antwoorden ongelofelijk irritant en Star was veel te veel bezig met dingen die er totaal niet toe deden dan met belangrijke zaken.

Gemist

Regelmatig had ik het idee dat ik iets gemist had. Dat was echter niet zo, we werden gewoon in het duister gehouden. Zo konden we ineens lezen dat Star een deal had gesloten met een vijand. Het werd verteld alsof we dat allang wisten maar niets is minder waar. Wanneer we een duo pov krijgen vind ik dat niet zo erg, maar in dit geval krijgen we alleen de pov van Star en ik vind dat ons teveel belangrijke zaken omtrent Stars persoontje werden onthouden. Het enige wat we van haar kregen was haar oeverloze gepraat over onzinnige dingen.

Verrassingen

In deel 3 verandert er niet veel maar ik bleef doorlezen omdat ik wilde weten of het probleem opgelost zou worden.
Star is nog steeds bezig met dingen die er niet toe doen en bijna geen enkele vraag wordt beantwoord met een rechtstreeks antwoord. Of er wordt niet eens een antwoord gegeven.
En nog steeds komen we voor verrassingen te staan die we eigenlijk hadden moeten weten, volgens het verhaal, waardoor ik het gevoel bleef houden wat gemist te hebben.
Ik hoef echt niet van minuut tot minuut te weten wat ze doet, maar van belangrijke beslissingen en zaken hadden we beter op de hoogte gehouden moeten worden. Hierdoor was het verhaal soms moeilijk te volgen. En dat werd extra versterkt door het plotseling verschijnen en verdwijnen van The Watchers die Star overal naar toe sleepten.

In het kort

Ik heb The Watchers niet met tegenzin gelezen maar het had zoveel beter gekund. Het verhaal had echt potentie maar de auteur heeft dat in mijn ogen niet waar gemaakt. En het rare einde deed er ook geen goed aan.