Micalea Smeltzer -  Sweet Dandelion 
Serie: a
Genre: a
Gepubliceerd: a
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Dandelion Meadows is cursed. Horrible name. Horrible luck. At eighteen she should be headed off to college, all smiles and naivety. Instead, a victim of a school shooting, she’s starting her senior year in a new city and living with her brother. Nightmares of that terrible day haunt her, affecting her daily life and the relationships around her. Forced to meet with the school counselor, Dani finds him chipping away at the walls she’s built around herself, and even her heart. Lachlan Taylor doesn’t know what to make at first of the broken student he’s tasked with helping. She’s survived a trauma he’s not sure he can save her from, but he knows he has to try. The more time they spend together, the more they learn about what it really means to live. Some things are forbidden. Some things are necessary for survival. Their love is both.

Sweet Dandelion is een boeiend, tragisch en romantisch verhaal.

Tragisch

Het tragische van dit verhaal is haar verlies in het vertrouwen en geloof in de mensheid, maar ook het vertrouwen in het leven nadat Dandelion na een schietpartij op haar school haar moeder heeft verloren. Zelf is ze er ook niet ongeschonden vanaf gekomen want ook haar liefde voor hardlopen is haar afgenomen.
Na een lange herstel periode begint ze ver weg van haar oude woonplaats opnieuw in Saltlake City.

Boeiend

Het is boeiend om te zien hoe ze, tegen haar eigen verwachting in vrienden begint te maken, heel langzaam uit haar schulp kruipt en ook heel langzaam gevoelens begint te ontwikkelen voor haar counselor Lachlan Taylor. De manier waarop hij haar benaderd is zo anders dan ze verwachtte en daardoor bouwen ze al vrij snel een bijzondere relatie op die veranderd in een verboden liefde. Want buiten dat Lachlan haar couselor is is hij ook nog eens 11 jaar ouder.

Romantisch

Die opbloeiende relatie is romantisch maar ook wel weer tragisch want terwijl Dani er weer door tot leven komt wordt Lachlan verscheurd door zijn gevoelens, ook al zijn ze oprecht, en dat staat hun toekomst in de weg.

Lang

Dit boek liet met niet los en ik genoot er enorm van. Toch heb ik geen 5 sterren gegeven want ik vond het te lang. Had de auteur Lachlans pov erin verwerkt en wat minder interessante stukken weggelaten dan denk ik dat het een voltreffer zou zijn geweest. De blurb liet me ook geloven dat we zijn pov zouden kunnen lezen maar helaas was dat niet het geval.

In het kort

Goed maar ietwat te langdradig verhaal om de volledige 5 sterren in de wacht te slepen.
Ik was wel zeer gecharmeerd van de hoofdpersonen en ik denk dat de auteur de worsteling van Dani om in het reine te komen met wat haar overkomen is realistisch heeft weergegeven.