Cameo Renae - Hostile
Serie: The After Light Saga #4
Genre: Dystopian, Fantasy, Horror, Young Adult
Gepubliceerd: 2016
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Wanted. It’s something I’ve had to get used to since being placed on the government’s Most Wanted list. On the run, with my family and Finn by my side, we now have to evade not only the Arvies, but teams of soldiers sent to find and capture me. Little do they know, I’m battling my own demons. After the receiving large doses of mind-enhancing serum, a monster has been unleashed inside my mind. It promises death and destruction; its power, greater than anything I could imagine. Now, I’m too dangerous, and the lives of my loved ones depend on my separation from the group. I must leave and face the hostile world alone. My name is Abigail Park. I will do whatever it takes to save the ones I love.

In mijn vorige recensie schreef ik hoe het horror/zombie verhaal, een beetje veranderde in een fantasie en dat ik hoopte dat we in het daaropvolgende deel weer wat meer horror en minder fantasie zouden krijgen. Meer zombies, bloed en goor dus.
Helaas was dat niet het geval.
De fantasie vierde hoogtij.

Toch las ik dit 4e boek met heel veel plezier, ook al had ik meer actie gewild.
Wat wel fijn is is dat het zich allemaal topside afspeelde en dat we een goed beeld kregen van de desolate wereld om ons heen.

Tot nu toe vond ik Abi een slim meisje, eentje die niet met zich laat sollen en goede afwegingen maakt.
Vrij snel in dit boek vond ik echter dat ze een beetje dom bezig was.
Ze vertrekt stiekem in haar eentje uit de veilige haven waarin zij en haar familie/vrienden zich bevinden omdat ze ze wil beschermen. De overheid heeft haar namelijk aangemerkt als een prioriteit en iedereen die zich bij haar in de buurt bevind en haar wil beschermen zullen ze doden. Maar ze kan op haar vingers natellen dat Finn haar gaat zoeken en dan vraag ik mij af wat nou veiliger is; dat hij ook in zijn eentje op pad gaat met alle gevaren die op de loer liggen of dat ze samen zijn en elkaar kunnen beschermen.

Op haar weg komt ze natuurlijk weer problemen tegen en wordt al snel gevonden.
Maar zoals alles loopt dat ook niet zoals het moet en moet ze samen met de vijand de Arvies de baas zien te blijven.

Zoals ik al zei viert de fantasie hoogtij in dit boek.
We bezoeken de gedachten van anderen en ook al vind ik het niet zo passen in een zombie verhaal, het was toch wel interessant en mooi om te lezen.

Omdat het relatief korte boeken zijn vlieg je er doorheen en ben ik alweer toe aan het allerlaatste deel.
Ook dit keer hoop ik weer op meer actie en minder mind reading. We zullen zien of de auteur mij nu mijn zin geeft.