Odette Stone - The Guilty Series
Serie: The Guilty Series 1&2
Genre: Adult, Contemporary
Gepubliceerd: April 2019
Waardering: ★★★☆☆
Add to Goodreads
Not yet willing to admit that my relationship is on the brink of doom, I keep my head firmly planted in wedding planning hell. Matt, my fiancĂ©, is just distracted. He’s busy at work. And if I could just pick my bridal colors, I’m sure everything will get back on track. I don’t know why he is acting so distant and erratic. And why did he invite his big, intimidating, hard-to-read, Navy SEAL friend, Jackson, to live with us? What is the secret they’re keeping from me? I’m valiantly hanging onto my fairytale future, and single-handedly trying to get Matt and myself down the aisle. But things are getting complicated.

Vanaf het moment dat ik Odette Stone ontdekte, medio april 2021, heb ik al verscheidene boeken van haar gelezen. En tot nu toe vond ik deze duologie het minst leuk.

Gegroeid

Als ik het goed heb waren My FiancĂ©’s Brother part 1&2 haar eerste uitgegeven boeken en sinds ze die geschreven heeft is ze naar mijn mening alleen maar gegroeid. De later door haar geschreven boeken vond ik vele malen beter.

Irritant

Dat ik deze niet zo geweldig vond ligt voor een groot gedeelte aan hoofdpersoon Emily. Die laat voortdurend over zich heenlopen, is onzeker over alles en heeft totaal geen ruggengraat.
Maar ook van Jackson was ik geen fan.
Zijn geheimzinnigheid en koude persoonlijkheid maakten van hem een unlikable personage.
Er is een reden voor zijn gedrag en die is ook begrijpelijk, maar het was wel een tikkeltje teveel van het goede.

Langdradig

De verhaallijn, het plot, van deze duologie was niet origineel en met een trope die mij enorm tegenstaat (wanneer ik dit in de samenvatting had gelezen was ik er vrijwel zeker niet aan begonnen) maar toen dat eenmaal aan de orde was wilde ik toch heel graag weten hoe het af zou lopen.
Helaas konden we alleen de pov van Emily lezen en die was bij tijd en wijle langdradig. Vooral in deel 1 betrapte ik mezelf erop dat ik stukken over ging slaan.

losse eindjes

Wat ik ook niet leuk vind is dat we aan het einde van de duologie met een aantal losse eindjes blijven zitten.
Zo kregen we geen opheldering over wie het gif in de tuin legde. Ik vermoed, nee weet eigenlijk wel zeker, wie de boosdoener was maar had dat graag bevestigd gezien.
Ook had ik meer opheldering willen hebben over de verlovingsring die Emily vond. Was Jackson van plan geweest zijn relatie met Harper te hervatten in de periode dat hij terug moest naar de basis? Voordat Emily met haar nieuws kwam?
En hoe gaat het verder met de relatie tussen Jackson en zijn halfbroer en stief-moeder?

In het kort

Had ik deze duologie van Odette Stone als eerste opgepakt dan weet ik niet of ik nog meer boeken van haar was gaan lezen. Ik ben dus ontzettend blij dat ik met haar boek Puck Me Secretly begonnen ben.