Elizabeth O'Roark - Parallel 1&2
Serie: Parallel 1 &2
Genre: Adult, Time Travel
Gepubliceerd: June 2019
Waardering: ★★★★★☆☆☆☆
Add to Goodreads
Time is a cruel thief…unless you can steal it back. As a neurologist, Nick Reilly believes everything can be explained by science. But he can't explain her—Quinn Stewart, an irresistible patient who knows things about him she shouldn't. And insists that at some point, she was his wife. Something else he can't explain: he remembers her too. Quinn wakes each morning remembering new details of the life they shared. She's desperate for the dreams to stop. With each one, she finds herself craving what she had with Nick more than the life—and the fiancé—she already has. Nick and Quinn share an attraction neither can deny, but one that might destroy everything. Just like it did before.

Na Full Tilt was ik op zoek naar iets in dezelfde geest, een emotioneel, hartverscheurend verhaal.

Time Travel

En tijdens die zoektocht stuitte ik regelmatig op de duologie Parallel. Niet helemaal waar ik naar zocht, ik was eigenlijk op zoek naar iets hedendaags, maar ik besloot het er op te wagen.
Want time travel fascineert mij altijd. Het hoe en waarom en of de geliefden bij elkaar kunnen blijven. Want vaak komt de één uit het ene tijdperk en de ander uit het andere.

Uniek

In deze is dat anders. Hij is uniek in zijn soort, origineel. Ik heb nog niet eerder zo’n time travel romance gelezen.
Hierin reizen we vooral via de dromen van Quinn naar een ander tijdperk. Een tijdperk waarin ze een zeer gepassioneerde relatie heeft met echtgenoot Nick. Een man die ze helemaal niet kent.

Onverklaarbaar

Sinds haar vroegste jeugd heeft Quinn dromen gehad over Nick maar die stopten na een traumatische ervaring. En nu ze op het punt staat te trouwen laaien ze weer op en zorgen voor black outs waarvoor ze op de afdeling neurologie beland. Onder de zorg van dokter Nick Reilly.
Terwijl Quinn niet echt opkijkt van de onmiddellijke connectie en Nick dingen kan vertellen die ze normaal gesproken niet kan weten, is Nick stomverbaasd en probeert het te rationaliseren. Maar ook hij moet al snel toegeven dat er meer is en dat ze te maken hebben met iets bijzonders. Iets onverklaarbaars.

Waarom?

Zoals ik al zei fascineert time travel me altijd enorm. Deze is echter niet doorsnee. Zo reizen we niet met Quinn door de tijd maar krijgen telkens delen van haar vorige levens te zien in dromen.
Eigenlijk kan ik deze duologie beter omschrijven als een mysterie. Want waarom worden Nick en Quinn elke keer uit elkaar gehaald nadat ze getrouwd zijn? Een tipje van die sluier wordt, volgens mij ergens begin deel 2, opgelicht maar dat verklaart nog steeds niet helemaal het waarom.

Zeur

Gaf ik deel 1 vier sterren, deel 2 moet het met één minder doen.
Ik vond het een wat langdradiger vervolg. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat het samengevat had kunnen worden in 1 boek. Wel een iets langer boek dan het 1e deel nu is misschien, maar veel van de frustraties rondom het niet kunnen hebben van seks hadden wat mij betreft weg gelaten mogen worden. Ik irriteerde me op dat gebied enorm aan Quinn want ze bleef er maar over door hameren en zeuren terwijl ze wist wat de gevolgen ervan zouden zijn. Nick dwong daarin meer respect van mij af.

In het kort

Parallel is een duologie met een bijzondere verhaallijn maar ik ben er niet zo euforisch over als veel reviewers op GoodReads. Ik was nieuwsgierig naar wie er achter het boycotten van Quinn en Nick’s relatie zit, maar voor de rest maakte het weinig emoties bij mij los.

NB 18-8-2021: Inmiddels heb ik deel 3 & 4 van Parallel ook uit en naar mijn mening kan je die beter voor 1 & 2 lezen,. 1 & 2 spelen zich nl jaren later af en hebben een connectie met 3 & 4. Ik moet er wel even bij vermelden dat ik 3 & 4 veel beter vond en deze 2 daardoor nog meer tegen kunnen vallen. Maar…..smaken verschillen 😉