Emma Scott - Full Tilt
Serie: Full Tilt #1
Genre: New Adult, Contemporary
Gepubliceerd: June 2016
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
I would love you forever, if I only had the chance... Kacey Dawson has always lived life on the edge--impulsively, sometimes recklessly. And now, as lead guitarist for a hot up-and-coming band, she is poised at the brink of fame and fortune. But she is torn between wanting to be a serious musician, and the demons that lure her down the glittering, but alcohol-soaked path of rock stardom. A wrecked concert in Las Vegas threatens to ruin her career entirely. She wakes up with the hangover from hell and no memory of the night before, or how she ended up on her limo driver’s couch... Jonah Fletcher is running out of time. He knows his situation is hopeless, and he's vowed to make the most of the handful of months he has left to him. His plans include seeing the opening of his glass installation at a prestigious art gallery…they do not include falling in love with a wild, tempestuous rock musician who wound up passed out on his couch. Jonah sees that Kacey is on a path to self-destruction. He lets her crash with him for a few days to dry out and get her head on straight. But neither of them expected the deep connection they felt, or how that connection could grow so fast from friendship into something more. Something deep and pure and life-changing…something as fragile as glass, that they both know will shatter in the end no matter how hard they try to hold on to it.

Met het lood in de schoenen begon ik aan dit eerste deel van de duologie Full Tilt.

Ongemakkelijk

Met het lood in de schoenen want ik wist dat dit een tranentrekker is. En daar zag ik tegenop.
Want ook al vind ik het heerlijk om tot tranen geroerd te worden door een boek, ik weet ook dat ik het verdriet met me mee neem. Dat wanneer iemand ook maar iets tegen mij zegt ik in tranen kan uitbarsten. En met alleen nog twee mannen in huis, die al helemaal niets snappen van mijn lees obsessie, is dat heel erg ongemakkelijk .
Maar ik ben blij dat ik er toch aan toegegeven heb want dit is zo’n mooi verhaal. Ondanks de pijn en het verdriet.

Beschermend

De eerste ontmoeting tussen Jonah en Kacey is awkward maar toch ook bijzonder. Hij is slechts haar limo driver en toch besluit hij zonder veel omhaal de dronken rock star mee naar huis te nemen om haar daar weer nuchter te laten worden. Hij heeft ook al snel in de gaten dat Kacey zich achter haar vices verschuilt voor een leven dat ze eigenlijk helemaal niet leuk vind. En dat brengt een beschermende kant in hem naar boven.
Na weer een destructieve avond besluit hij haar een paar dagen bij hem in huis te nemen om weer tot zichzelf te komen en te bedenken wat ze wil met haar leven.

Connectie

Hij verwacht er verder niets van, wil er ook niets van, maar de connectie die ze samen hebben blijkt heel erg sterk.
Zonder het eigenlijk te willen laat hij haar veel dieper in zijn leven dan ooit zijn bedoeling was. En het duurt dan ook niet lang voor hij haar verteld over de korte tijd die hem nog rest en het hoe en waarom. Aan de ene kant hoopte hij haar daar mee af te schrikken, aan de andere kant is hij blij dat hem dat niet lukt.

Genieten

Hij geeft zich echter niet gelijk gewonnen. Hij leeft al heel lang volgens een vast regime, laat geen moment van de dag verloren gaan, en werkt als een bezetene aan zijn glas installatie. Want hij wil iets van hemzelf achterlaten in de wereld, een nalatenschap. En een relatie beginnen met iemand zorgt niet alleen voor afleiding van dat regime en zijn deadline, het zorgt ook voor een hoop verdriet voor de ander.
Maar vanaf het moment dat hij er aan toe geeft is het zo mooi om te zien hoe deze twee mensen, ondanks de donkere wolk die boven hun hoofd hangt, genieten van de momenten samen, leven alsof ze alle tijd van de wereld hebben.

Tranen

De laatste fase van het verhaal heb ik met tussenpozen gelezen. Het werd me te veel
Zo intens veel verdriet, maar ook zo hartverscheurend mooi.
Ik neem mijn petje af voor de auteur want het moet niet makkelijk zijn geweest om dit verhaal te schrijven zonder continu in tranen uit te barsten.

In het kort

Full Tilt is een prachtig, pijnlijk, verdrietig en intens verhaal waarvan ik enorm genoten heb.
Ik laat het even een paar uur bezinken en dan ga ik verder met All In. Zonder de samenvatting ervan gelezen te hebben kreeg ik halverwege Full Tilt al een vermoeden hoe het verder gaat. Ik ben heel erg benieuwd of mijn vermoeden uit komt.