C.N. Crawford - Ruined King
Serie: Nighr elves Trilogy #2
Genre: New Adult, Fantasy
Gepubliceerd: Augustus 2020
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
I've restored my soul, but now I'm trapped in the Citadel, separated from Ali. Worse, she believes I've betrayed her. And she's desperate to kill me. Even as I work to save her, a great reckoning between the tribes of Elves threatens to ruin my plans. And if I don't solve this, Ali and I will both end up in Hel.

Een vervolg om niet snel te vergeten!

Verrader

Ali bevind zich in een penibele situatie als we beginnen aan dit tweede boek.
We hebben haar niet zo achter gelaten in Cursed Prince maar komen er al snel achter wat er in de tussenliggende tijd gebeurt is.
De vooruitzichten zijn uitzichtloos maar de hongersnood van haar mede Night Elven komt als een geluk bij een ongeluk want ze krijgt de kans te bewijzen dat ze niet de verrader is waarvoor ze nu wordt aangekeken.

Gevangene

Ook het leven van Galin is er niet beter op geworden.
Binnen de paleis muren kan hij gaan en staan waar hij wil maar toch is hij een gevangene. Een gevangene van zijn vader, broer en zus. En alleen al de gedachte aan wraak op zijn familileden moet hij met pijn bekopen.

Onverwacht

Net als in het 1e boek is het fantasie gedeelte enorm hoog maar de fantasie wereld wordt goed en duidelijk uiteen gezet. Ook de romance wordt een tikkeltje opgeschroefd maar, en dat is één van de dingen die ik fijn vind van de boeken van deze auteurs, het is niet het belangrijkste van het verhaal.
Daarnaast heeft het een aantal onverwachte wendingen. Dan denk je dat het één kant op gaat en dan gooit een ander ineens roet in het eten. En niet altijd in verkeerde zin.

In het kort

Een geweldig goed tweede boek van de serie!