Kendra Moreno - Vicious as a Darling
Serie: Daughters of Neverland
Genre: New Adult, Fantasy
Gepubliceerd: January 2020
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Beware the happy thoughts... Neverland has one rule: never grow up. So why is everyone suddenly aging? Wendy Darling knows two things. 1. She came to Neverland as a child. 2. After being frozen at sixteen for as long as she can remember, she's suddenly getting older. There's something wrong with Never Never Land and Wendy is determined to find out what it is. Danger lurks in the ocean, on land, and around every corner. The ticking clock is growing louder and not even Captain Hook can stop the inevitable. The Daughters of Neverland are in trouble. Will they be strong enough to survive the spreading evil? After all, Neverland belongs to the nightmares...

Na de Sons of Wonderland is de serie Daughters of Neverland aan de beurt en de 1e, Vicious as a Darling, stelt me niet teleur.

Never Never Land

Natuurlijk ken ik de verhalen van Peter Pan en zijn Never Never land, wie niet?
Maar het oorspronkelijke verhaal heb ik nooit gelezen. Mijn kennis komt meer van films en series.
Naast Peter is Captain Hook wat mij betreft de bekendste.

Captain Wendy

In deze horror/romantische twist draait het om Wendy Darling, het meisje dat samen met haar broers met Peter Pan mee ging naar Never Never Land. Maar in plaats van in een sprookjes land terecht te komen wordt het voor hen een complete nachtmerrie
Wendy is er nog het beste af gekomen en is nu kapitein van een piratenschip. Ze vaart al jaren over de zeeën van Neverland, altijd op zoek naar een weg naar huis.

Captain Hook

Hook is anders dan ik hem ken uit de verhalen.
Natuurlijk is hij in dit boek een sexy versie van de kapitein, maar hij is ook veel minder kwaadaardig.
Hij is met zijn schip ook al jaren op zoek naar een uitweg uit Neverland, maar zijn schip bevaart heel andere zeeën dan die van Wendy. Erg leuke twist!

Peter Pan

Ook Peter is heel anders dan de verhalen. Hij is niet de ondeugende, vrolijke jongen maar een sombere, teruggetrokken figuur die niet veel meer geeft om het welzijn van Never Never Land. Hij kan het maar moeilijk verkroppen dat hij volwassen is geworden, iets wat hij nooit wilde.

Fantasierijk

De manier waarop de auteur dit verhaal gespind heeft is zeer origineel en fantasierijk en ik genoot er enorm van. Vooral het bekvechten tussen Wendy en Hook was ontzettend vermakelijk, maar ook de interacties met Tiger Lily, Tink en Peter zijn bijzonder. En niet te vergeten de krokodil.
Ook heeft ze een bijzondere wereld opgebouwd, eentje waar ik niet zo heel veel over wil vertellen om je leesplezier niet te bederven.
En we kunnen ook nog wat oude bekenden begroeten in dit boek, erg leuk!

In het kort

Een ontzettend goed begin van deze serie over de dochters van Neverland.
Net als de Sons van Wonderland was dit niet een enorm lang verhaal maar lang genoeg om het verhaal van Wendy te vertellen en er achter te komen wat er mis is met Never Never Land. En om ons nieuwsgierig te maken naar het vervolg: het boek van Tiger Lily.
Maar wat voor de Sons of Wonderland gold geldt ook voor deze: echt gruwelijk en bloederig is het niet.