Emily R. King - The Hundreth Queen 2 t/m 4
Serie: The Hundreth Queen
Genre: Fantasy, Young Adult
Gepubliceerd: 2017-2018
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
As an orphan ward of the Sisterhood in the ancient Tarachand Empire, eighteen-year-old Kalinda is destined for nothing more than a life of seclusion and prayer. Plagued by fevers, she’s an unlikely candidate for even a servant’s position, let alone a courtesan or wife. Her sole dream is to continue living in peace in the Sisterhood’s mountain temple. But a visit from the tyrant Rajah Tarek disrupts Kalinda’s life. Within hours, she is ripped from the comfort of her home, set on a desert trek, and ordered to fight for her place among the rajah’s ninety-nine wives and numerous courtesans. Her only solace comes in the company of her guard, the stoic but kind Captain Deven Naik. Faced with the danger of a tournament to the death—and her growing affection for Deven—Kalinda has only one hope for escape, and it lies in an arcane, forbidden power buried within her.

The Hundreth Queen is één groot avontuur.

Toekomst

Aan het einde van deel 1 heeft Kalinda iets gedaan waardoor voor haar een toekomst met Captain Deven Naik mogelijk wordt. Maar op de vlucht voor de warlord is het al heel snel duidelijk dat die toekomst nog lang niet in zicht is. En als ze Prins Ashwin, de troonopvolger van Rajah Tarek vinden, blijkt dat ze nog steeds gebonden is aan de troon en wordt wederom gedwongen om deel te nemen aan een toernooi voor een plaats op de troon, ditmaal aan de zijde van Ashwin.

Toekomst

Vanaf dan zijn de levens van Kalinda en Ashwin aan elkaar gebonden en ondanks alles krijgt ze respect voor de zoon van de voormalige tiran.
De komst van een Demoon vermomd als Rajah Tarek brengt de twee nog dichter bij elkaar tot grote ergernis van Deven, en zelfs Kalinda begint aan haar eigen gevoelens te twijfelen.
Er volgt een race tegen de klok om de Demoon voor eens en voor altijd uit onze wereld te verbannen en als dat eindelijk lukt is hij niet de enige die in de onderwereld terecht komt.

Onderwereld

In het laatste deel reizen we samen met Kalinda en de God Enlil naar de onderwereld en dat is een enorm avontuur. Ik geniet altijd enorm van verhalen vanuit de onderwereld want de fantasie van auteurs kent op dat gebied vaak geen grenzen. Het is altijd weer een verrassing met wat voor gruwelijkheden en duistere werelden ze ons laten kennismaken. Ook deze auteur zet een bijzondere onderwereld neer alhoewel ik wel moet zeggen dat Kalind en Enlil vrij makkelijk door die wereld heen kwamen.

Fantasierijk

The Hundreth Queen is een avontuurlijk verhaal maar ook vol fantasie. De gaven spelen hierin een grote rol maar ook de manier waarop de verschillende bevolkingen zich voortbewegen, hun gebruiken en cultuur zijn ontzettend fantasierijk.

Ik-vorm

Deze hele serie is geschreven in de ik-vorm, mijn favoriete schrijfstijl.
In deel 1 is alleen Kalinda aan het woord maar vanaf deel twee kunnen we ook de kant van Deven lezen. Vanaf deel 4 komt daar ook nog de pov van Ashwin bij. 3 Points of view is naar mijn mening teveel, daardoor werd ik ook wat ongeduldiger tijdens het lezen. Zijn pov voegt echter wel wat toe, we kregen zo meer inzicht in zijn doel en hoe hij denkt over de manier van regeren.

In het kort

Dit is een spannende, bijzondere, fantasievolle, soms pijnlijke en emotionele serie met een stel leuke personages, een goede wereldopbouw, en een fijne schrijfstijl. Nog niet eerder las ik een boek van Emily R. King maar het is me goed bevallen en ik ga zeker kijken wat ze nog meer heeft geschreven.