C.N. Crawford - Court of the Sea Fae Trilogy
Serie: Court of the Sea Fae 1, 2, & 3
Genre: Adult, Fantasy
Gepubliceerd: 2019/2020
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
A snarky fae, a sexy king, and forbidden desire deep as the sea. Once, I was a fae princess with sea-magic at my fingertips. Now? I’m a hunted supernatural in a squalid shop, stripped of my power. My only comforts are stale cookies, Elvis records, and my hula-hoop. Until a lethally sexy fae king arrives and rips even those away. 
 
 After the brutal king throws me in prison, I strike a bargain with him: my freedom in exchange for helping him find a magic blade. What Lyr doesn’t know is that the blade might restore my stolen magic. 
 

But as we journey, the gorgeous jerk is starting to make me feel things I’ve never felt. When Lyr touches me, desire ignites. I see raging passion in his eyes, too. If I give in, I risk losing my chance at reclaiming my power. Even worse... I could be forfeiting my life.

Dit is de recensie van de complete serie.

Genieten

Zoals altijd genoot ik weer enorm van de schrijfstijl, de wereld en de fantasie van C.N. Crawford. En, zoals ik ook al heel vaak heb gezegd, ik blijf mij verbazen over de snelheid waarmee deze auteurs kunnen schrijven en ook nog eens een goed gebalanceerd verhaal neer weten te zetten.
Dit keer heb ik ook weinig fouten kunnen bespeuren, een pluspunt.

Fae en Goden

In deze trilogy draait het om de hoofdpersonen Aenor, Lyr en Salem.
Ik ga mij verder niet uitlaten over de romance, dat zal teveel verraden, maar ik kan wel tegen de mensen die er allergisch voor zijn zeggen dat er hier absoluut geen sprake is van een love triangle.
Aenor en Lyr zijn Fae en Salem is een God. Een gevallen God. En beide mannen hebben Aenor nodig om wat te vinden, waardoor Aenor op haar beurt in een hoop benarde situaties terecht komt.

Prinses

Aenor is een fae princes wiens gaven en koninkrijk dik honderdvijftig jaar geleden van haar zijn afgenomen. Sindsdien leeft ze in de menselijke wereld, heeft de hele wereld over gezworven en woont nu in Londen, ondergronds. In al die tijd heeft ze niet de moeite genomen haar gaven terug te krijgen, want ze weet niet door wie ze gestolen zijn, en zonder die gaven kan ze toch niets beginnen tegen degene die het op zijn geweten heeft. Maar door de komst van twee huurmoordenaars komt haar leven in een stroomversnelling terecht en lijkt het terug krijgen van haar gaven ineens veel dichter bij.

Schifting

Gedurende de drie boeken vinden er regelmatig schiftingen plaats tussen goed en slecht.
Denk je eerst dat de één goed is, dan kom je er later ineens achter dat zijn motieven niet helemaal rechtschapen zijn. Ook Aenor is niet vrij van slechte dingen. Ze zijn niet goed te praten, maar de dingen die ze gedaan heeft zijn of omdat ze misleid is of komen uit een goed hart.

In het kort

Ook dit keer was de geschapen wereld fantasierijk, speelden er leuke personages mee en was het een intrigerend en spannend verhaal. Helemaal wat ik gewend ben van deze auteurs.