Brooke Blaine - The Unforgettable Duet
Serie: The Unforgettable Duet 1 & 2
Genre: M/M, Adult, Contemporary
Gepubliceerd: Feb 2010
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
Three sugars, two creamers. That’s how you took your coffee every morning at Joe’s Grab ’N Go. But you don’t remember that. You don’t remember anything. Anything, that is, except me… That day… And the tragedy that catapulted us together.

Brooke Blaine ken ik van haar collaboratie met Ella Frank tijdens de serie PresLocke. Het was een serie waar ik van genoot en toch had ik nog nooit een boek van haar alleen opgepakt. Tot nu.

Kort

Wat mij gelijk opviel was dat het eerste boek vrij kort was, 143 bladzijden. En ja, op de één of andere manier vind ik dat dan heel lekker lezen, wetend dat je er snel door bent. Ik wist natuurlijk wel dat het een duet is en dat er nog eentje achteraan zou komen, maar toch.

Deel 1, ★★★★

Forget Me Not wordt helemaal verteld vanuit het oogpunt van Oliver (Ollie). Dat vond ik wel een beetje jammer, ik houd er nou eenmaal heel erg van om de gedachtes en gevoelens van beide hoofdpersonen te kennen. Ollie is wel een heel fijn personage. Hij verteld zijn verhaal kort en bondig maar niet te summier, je leert hem goed kennen.

Vanaf de eerste keer dat hij Bluebird ziet, de nickname die hij hem gaf omdat hij zijn echte naam niet weet, heeft hij een crush op hem. Maanden gaan voorbij voor hij eindelijk een keer een woord met hem wisselt en op diezelfde dag slaat het noodlot toe.
Door dit noodlot komen ze samen omdat Bluebird zich alleen Ollie nog herinnert, voor de rest is hij een groot gedeelte van zijn geheugen kwijt.

Heel langzaam bouwen ze een relatie op en het lijkt erop dat Ollie zijn droom werkelijkheid wordt maar dan slaat het noodlot wederom toe.

Deel 2, ★★★★,5

In Remember Me When krijgen we gelukkig ook de pov van Reid. Ook hij is een aangename persoonlijkheid. Hij worstelt enorm met zichzelf na de twee traumatische ervaringen die hij heeft doorstaan en het lijkt voor zowel hem als Ollie een uitzichtsloze situatie te worden. Het zorgt voor een pijnlijk en emotionele voortzetting van het verhaal.

In het kort

Helaas kan ik niet meer vertellen over deze duology. De auteur is heel summier in haar samenvattingen van beide boeken en het beste zou het zijn als je, net als ik, alleen maar de samenvatting van het eerste deel leest. Het is dan een complete verrassing wat er gebeurt.
Wat mij betreft is deze duology een aanrader. Ik ga in ieder geval meer van Brooke Blaine lezen.