R.C. Stephens - Halo
Serie: Stand alone
Genre: Adult, Contemporary
Gepubliceerd: 2016
Waardering: ★★★.5
Add to Goodreads
I fell in love with Thomas Wells and knew he was my forever. I was sixteen when I gave him my heart. Our love was the kind to last a lifetime. But Thomas was broken. The first day we met he told me he was going to become a Navy SEAL. At nineteen he enlisted. At twenty he married me. At twenty five he left me pregnant and didn't turn back. I knew he was suffering…. I also knew I couldn't save him. He left me broken. I was scared and alone. Until I met Ryder St. John a wounded soldier… He was lost. I was lost. Together we made sense. I fell in love again… What Ryder forgot to mention was that he held a secret so explosive that it could shatter both our worlds.

Een tijdje terug las ik voor het eerst een boek van R.C. Stephens, Big Stick.
Ik vond dat wel een leuk boek en besloot meer van haar te gaan lezen. The Truth about Us was mijn volgende keus maar die las ik niet uit want die viel me tegen. Daarna viel mijn keus op Halo.

Halo en Thomas

Wat ik precies dacht toen ik de titel las weet ik niet, maar dat het de naam van onze hoofdpersoon is, nee dat had ik niet kunnen bedenken.
Halo en Thomas zijn al jaren een stel. Een stel met een hoop individuele bagage maar ze hebben elkaar er altijd doorheen gesleept. Tot het Thomas op een dag allemaal teveel wordt en hij een zwangere Halo achter laat.

Het verkeerde been

Ze doorstaat haar zwangerschap en bevalling alleen en komt op één van haar bezoekjes naar haar pasgeboren zoon de gewonde soldaat Ryder tegen. Ze voelt een connectie met hem en als ze hoort dat hij niemand heeft verhuurt ze haar verbouwde garage aan hem.
Vanaf dat moment wist ik precies hoe het verhaal zou lopen maar toch werd ik door de auteur diverse keren op het verkeerde been gezet.

Spoiler

De argumenten die de auteur gebruikte om ons op het verkeerde been te zetten zijn de redenen waarom ik de ontknoping nog steeds niet helemaal snap.

Show spoiler Show spoiler Hide spoiler

w" class="show btn" id="show">Hide spoiler

Ryder heeft een tattoo, Thomas niet. Nou kan hij die in de periode dat ze uit elkaar waren hebben laten zetten. Maar hoe kun je verklaren dat Ryder groter is dan Thomas? Dat de kleren van Thomas strakker zitten bij Ryder? Als vrouw die al jaren met dezelfde man was moet je de bouw van die man toch kennen? Vooral als er nog geen jaar voorbij is gegaan.


Boeiend

Behalve mijn verhaaltje in de spoiler, waarvan ik vermoed dat de auteur dat alleen schreef om ons om de tuin te leiden, vond ik dit een erg leuk, boeiend en romantisch verhaal. En mysterieus natuurlijk want wie is Ryder nu echt en wat gebeurt er als hij zijn geheugen terug krijgt?

In het kort

Ik ben blij dat ik na het tegenvallende The Truth about Us toch nog een poging waagde om een boek van R.C.Stephens te lezen en dat daarbij mijn keuze op Halo is gevallen. Want Halo was, behalve dat ene puntje, een leuk boek. Het maakte me nieuwsgierig en hield me in spanning wat betreft de identiteit van Ryder. Wat ik erg leuk vond waren de woordspelingen met betrekking tot Halo haar naam. De manier waarop de hoofdpersonen haar naam gebruikten in hun liefde voor elkaar. Wat ik minder leuk vond, en dan met betrekking tot het begin van het boek want later was ik er blijkbaar aan gewend of had ze het wat aangepast, was de houterige schrijfstijl. Het was dat wat me vooral tegenstond in The Truth about Us maar die was daarnaast ook nogal langdradig.