Olivia Wildenstein - A Pack of Blood and Lies
Serie: The Boulder Wolves #1
Genre: Paranormal, Young Adult
Gepubliceerd: 2019
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
The primal rule of winning: don’t fall in love with the contender. Three months shy of her eighteenth birthday, Ness is forced to return to Colorado. Even though it’s been six years, and the wolves of her all-male pack don’t recognize her, she recognizes them. People who shun others because of their gender are hard to forget. Especially Liam Kolane—son of Heath, the crudest and cruelest Alpha to have ruled the Boulder Pack. Liam is as handsome as he is infuriating, as kind as he is punishing, and he makes Ness’s traitorous heart race, which isn’t good. After all, he’s a Kolane. Like father like son, right? When Heath dies, Liam vies to become the new Alpha and no one dares challenge him. Except Ness. Thus begins a treacherous game. The rules: winner takes all…including loser’s life.

Na de serie Folk of the Air las ik twee hedendaagse stand alone’s. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en na die twee stortte ik mij wederom in een fantasie/bovennatuurlijke trilogie.

Anders

Nog altijd heb ik een zwak voor weerwolven ook al lees ik niet zoveel meer in dat genre. En ik blijf het leuk vinden dat er nog steeds auteurs zijn die een eigen draai aan deze wezens weten te geven. Zo ook deze auteur. In grote lijnen komt het overeen met veel weerwolf boeken die ik heb gelezen maar het zijn de kleine, andere details die het een frisse, originele uitstraling geven.

Ness

In deze serie volgen we hoofdpersoon Ness, die al jaren ver van het pack leven leeft.
Dit heeft een trieste reden en als ook nog haar moeder overlijd is het enige wat Ness nog op de been houd het nemen van wraak op degene die haar het pack leven ontnomen heeft.
Onverwacht wordt ze terug geworpen in de pack waarvan ze helemaal geen deel meer uit wil maken. Een pack dat bestaat uit alleen maar mannelijke weerwolven en haar, een vrouwelijke weerwolf, niet tolereren binnen hun macho groep.
Maar Ness is koppig als ze groot is en wanneer er een nieuwe Alpha moet komen werpt ze zich in de competitie, al was het alleen maar om er voor te zorgen dat de zoon van de vorige, vrouwen hatende Alpha, niet aan de macht komt.

Zware strijd

Want in Ness haar ogen kan Liam niet anders zijn dan zijn wrede vader. Maar stukje bij beetje leert Ness Liam kennen en merkt dat hij niet zo is als zijn vader. Dat hij haar uit de competitie wil weren is niet omdat hij geen vrouwen tolereert maar omdat hij zich zorgen om haar maakt. Want hij weet wat hen te wachten staat en Ness, die de belangrijkste jaren buiten de pack heeft geleefd, heeft daar geen idee van. Het wordt een zware strijd en als Ness op het punt staat zich terug te trekken wordt ze van buitenaf gedwongen de strijd af te maken.

In het kort

A Pack of Blood and Lies gaf me alles wat ik graag zie in een weerwolven boek. Sexy weerwolven, magie, het intrigerende pack leven, mysteries, een bijzondere weerwolf politiek en heerlijk macho gedrag van een bezitterige weerwolf. Want naast alle intriges en politiek krijgen we een ook een romance. Geen mates of ‘love at first sight’ maar een langzaam groeiende romance.
Ness is een fijn personage om over te lezen. Ze is koppig en vastberaden en ook al is ze wel eens bang, ze geeft niet zomaar op. Naast Ness zijn er nog een aantal andere leuke personages en ook een aantal minder leuke.
De wereld opbouw is goed en de verhaallijn was intrigerend en spannend waardoor ik door moest blijven lezen.