Chani Lynn Feener - Between Frost and Fury
Serie: The Xenith Trilogy #2
Genre: Science Fiction, Young Adult
Gepubliceerd: 2018
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Delaney has been kidnapped by aliens. Again. After only a month back on Earth with her hotnew alien boyfriend Ruckus, the deadly and devastatingly handsome prince Trystan has dragged her right back to his planet. While some girls may dream of winning a prince’s heart, Delaney just wishes this one would leave her alone. Instead, she finds herself at the center of both a tense political battle between two alien kingdoms and Trystan’s romantic attentions, both of which are absolutely ruining the life she’s built on Earth. Not to mention the fact that she’s about to be crowned queen of a planet she’s barely even visited. Just another day in life of an ordinary human girl.

Genoten heb ik van dit tweede deel in de Xenith trilogie.

Gekidnapt

Delany is voor de 2e keer gekidnapt door een Alien en bevind zich voor de 2e keer op Xenith.
Maar niets is zoals ze het achter gelaten had en al snel blijkt dat ze van de kant waarvan ze de vorige keer nog enige medeleven en hulp kreeg niets hoeft te verwachten. En ook haar Alien vrienden kunnen haar dit keer niet helpen.

Deal

Ze verzet zich hevig tegen haar kidnapper maar al snel blijkt dat een verloren strijd en denkt dat ze beter mee kan werken om zo snel mogelijk weer naar huis terug te kunnen keren. Ze denkt een goede deal met Trystan te hebben gesloten maar heeft ze goed genoeg tussen de regels gelezen om daar zeker van te zijn? Wij weten al snel beter dan dat want wij krijgen af en toe een glimp van Trystan zijn gedachten en zijn gevoelens voor Delany hebben niets te maken met zijn toekomstige functie als heerser van Xenith.

Romantisch

Dit tweede deel in de serie was ontzettend goed. Net zo fantasie rijk als zijn voorganger. Ook net zo spannend en vol intriges. Maar het is de romantiek die het voor mij deed. Ik vond hem super romantisch omdat Trystan er alles aan doet om zijn ware gevoelens voor Delany te verbergen maar veel van zijn daden hem volledig tegen spreken. Delany is verward door de attente en beschermende kant van Trystan en voelt zich steeds schuldiger doordat haar gevoelens voor hem veranderen. Haatte ze hem eerst vanuit de grond van haar hart, nu geeft ze om hem en kan het niet aanzien wanneer hij helemaal in zichzelf keert na een confrontatie met zijn koning en vader.

Triangle

Was er in het 1e boek totaal geen spraken van, nu kun je wel spreken van een love triangle. Want of ze het nou wil of niet, Delany wordt heen en weer geslingerd tussen haar liefde voor Rukus en haar opbloeiende gevoelens voor Trystan. Ze zeurt er niet over, we krijgen geen ellenlange inwendige dialogen over wie ze nou wel of niet leuk vind, dat past niet bij Delany, maar we merken dat ze met zichzelf in conflict is. Het feit dat Rukus het hele boek bijna niet in beeld is zorgt er ook voor dat het geen gezeur wordt; geen confrontaties tussen de 3 hoofdrolspelers over hun gevoelens.

In het kort

Het einde van dit boek is een cliffhanger en ik ben ontzettend nieuwsgierig hoe het verder gaat. Met de wereld, want de plannen van de koning zijn niet zo rooskleurig voor onze aarde, maar ook met de mannelijke hoofdrol spelers want beide houden van Delany maar wie krijgt aan het einde haar hart?