Julie Kagawa - Talon 2 t/m 5
Serie: Talon 2 t/m 5
Genre: Young Adult, Fantasy
Gepubliceerd: 2015
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Deserter. Traitor. Rogue. Ember Hill left the dragon organization Talon to take her chances with rebel dragon Cobalt and his crew of rogues. But Ember can’t forget the sacrifice made for her by the human boy who could have killed her—Garret Xavier Sebastian, a soldier of the dragonslaying Order of St. George, the boy who saved her from a Talon assassin, knowing that by doing so, he’d signed his own death warrant. Determined to save Garret from execution, Ember must convince Cobalt to help her break into the Order’s headquarters. With assassins after them and Ember’s own brother helping Talon with the hunt, the rogues find an unexpected ally in Garret and a new perspective on the underground battle between Talon and St. George. A reckoning is brewing and the secrets hidden by both sides are shocking and deadly. Soon Ember must decide: Should she retreat to fight another day…or start an all-out war?

Na het lezen van deze serie weet ik weer waarom ik zo houd van het lezen van complete series.
Een hele tijd las ik het meest stand alone’s of een duology; ik zag er tegenop op om een langere serie te gaan lezen en dat komt denk ik omdat ik een paar keer zeer teleurgesteld was in het begin van een serie en meteen na het 1e deel afhaakte.

Fan

Vanaf het eerste boek dat ik van Julie Kagawa las ben ik fan van haar en vanaf het moment dat Talon uit kwam stond deze serie heel hoog op mijn verlanglijst. Maar, zoals ik in de recensie van deel 1 al noemde, ik zag er enorm tegenop om alle 5 delen achter elkaar te gaan lezen. Ik had mij al voorgenomen om tussendoor andere boeken te gaan lezen maar ik had mij helemaal geen zorgen hoeven maken. Na deel 1 was ik verkocht.

Samengevat

Waar ik wel heel veel moeite mee heb is het schrijven van recensies van elk boek afzonderlijk. Draaide ik daar eerder mijn hand niet voor om, nu heb ik het gevoel dat ik niet zoveel bijzonders heb te vertellen over elk boek afzonderlijk en teveel in herhaling val. Daarom vat ik de laatste vier boeken samen in deze recensie.

Love triangle

Een love triangle die eigenlijk geen love triangle genoemd mag worden. Zo kan ik het het beste omschrijven.
In de eerste twee delen leek het wel die kant uit te gaan maar al snel is het heel duidelijk wie Ember verkiest. Het is ook niet het belangrijkste van het verhaal. Het voor blijven van de vijand, twee vijanden, is het belangrijkst en allebei zitten ze onze hoofdpersonen op de hielen.

Ember is ook geen meisje, draak, die het de hele tijd heeft over hoe knap de een of de ander wel niet is. Ze heeft het ook niet over haar gevoelens of wat je dan ook maar in andere boeken met een love triangle leest. Ze heeft hoogstens verwarrende gevoelens omdat haar menselijke kant Garret leuk vind en haar draak Riley.

Minder leuk

Deel 1 tot en met vier zijn super spannend; we stappen in een rollercoaster waar we pas in het laatste hoofdstuk uit komen.
Deel 5 is wat mij betreft het minst leuk en tegen het einde was ik stiekem ook wel blij dat het afgelopen was. Dit kwam vooral doordat we ons opmaken voor de eindstrijd en daar ging een hoop planning en onderzoek aan vooraf wat altijd vrij saai is in mijn ogen.

In het kort

De serie Talon heeft 5 boeken met gemiddeld 300 blz per boek. Het verhaal van Ember, Riley en Garret telde dus totaal 1500 bladzijden. Dat is veel! Het is dan ook niet zo raar dat ik aan het einde van deel 5 blij was dat het afgelopen was ook al heb ik er van genoten.
Ik kijk nu alweer reikhalzend uit naar de volgende serie van Julie Kagawa die over Japanse mythology zal gaan.