Raine Thomas - Return of the Ascendant
Serie: Ascendant #1
Genre: New Adult, Science Fiction
Gepubliceerd: 2014
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Expecting to enjoy another typical college night at a frat party with friends, Kyra Vaughn’s plans derail when she’s almost killed…twice. Her savior, a tall, sexy stranger who calls himself TaeDane, claims that he’s the personal bodyguard for the Ascendant of Alametria. She’s convinced he’s crazy. Especially when he insists that she’s the Ascendant. With dark enemies hunting her down, Kyra has no choice but to trust her supposed bodyguard. Ty vows to help her remember her past and return her safely to Alametria, but someone seems intent on interfering, challenging his abilities at every turn. As Kyra’s memories emerge, she remembers that Ty is more to her than he’s let on…much more than he’s allowed to be. She’ll also discover that there are many things about her planet and herself that she’d rather forget. In the end, she’ll have to make a choice: cling to the life she knows, or risk it all to become the person she’s destined to be.

Dit boek, de eerste die ik van auteur Raine Thomas lees, laat een goede eerste indruk op mij achter.

SF

We beginnen het verhaal in onze eigen wereld, ergens in Amerika, en volgen Kyra en haar vrienden wanneer ze op weg gaan naar een party om het college jaar af te sluiten. Maar onderweg gebeuren er rare dingen en ineens blijken haar vrienden niet alleen maar haar vrienden te zijn.
Ze wordt gered door TaeDane, Ty, die haar verteld dat ze de Ascendant is van een andere planeet en hij haar bodyguard. Kyra gelooft helemaal niets van wat hij haar verteld en de daarop volgende poging van haar vrienden om haar er toch in te laten geloven is heel grappig.

Ascendant

Maar al vrij snel lossen de meeste barrières die in haar geheugen zijn geplaatst op. Ze herinnert zich steeds meer van haar leven voordat ze naar de Aarde ging om haar levenslessen te leren om zo een goede Ascendant te worden voor haar volk.
Maar het is hard. Na terugkeer op haar eigen planeet blijken haar ouders niet de liefdevolle ouders te zijn die haar pleegouders wel waren en meer en meer wordt duidelijk dat haar welzijn voor hen totaal niet voorop staat. Tijdens het ritueel dat haar negatieve emoties moet onderdrukken, iets dat alle Alametrians ondergaan, wordt dat pijnlijk duidelijk.

Verboden

Ondertussen zijn Kyra haar gevoelens voor Ty ook weer terug gekeerd, gevoelens die zij, maar ook hij, voor haar vertrek naar de Aarde al hadden. Maar het is een verboden liefde want haar ouders willen haar zien met een belangrijk persoon, niet met een bodyguard. Toch laat het ze er niet van weerhouden om hun liefde voor elkaar in het geheim te exploiteren, wat een enorm groot risico met zich mee brengt.

Aliens

The Return of the Ascendant is een erg leuk verhaal dat zich voor het grootste gedeelte afspeelt op de planeet Alametria. De Aliens in dit verhaal zien er uit als wij maar hebben hele andere, soms barbaarse, gebruiken. We krijgen echter weinig te zien van de planeet zelf omdat het zich voor de rest afspeelt binnen de paleismuren. Maar dat is niet erg want de intriges en het gevaar waarin Kyra regelmatig verkeert houden de spanning er wel in.
Als Ascendant heeft Kyra speciale gaven die nu tot hun volle bloei komen, en ze staat haar mannetje als het nodig is. Maar ook Ty heeft gaven, aan hem gegeven door haar ouders zodat hij Kyra goed kan beschermen, en hij geeft haar bijna geen kans om voor zichzelf op te komen.

In het kort

Met veel plezier las ik dit eerste deel van de trilogie Ascendant en zoals gewoonlijk stoom ik dan gelijk door naar het volgende deel. Ik houd ervan om me helemaal in een wereld in te leven en er niet weer uit te komen voor het afgelopen is. Ook al zien we niet echt de Alien wereld in de vorm van de wereld buiten het paleis, de gebruiken, de gaven, de intriges, al die dingen geven toch een buitenaards gevoel aan dit verhaal. De schrijfstijl van Raine Thomas is lekker vlot dus het leest lekker weg.