Annie Walls - Controling the Dead
Serie: Famished #2
Genre: New Adult, Horror
Gepubliceerd: 2013
Waardering: ★★★.5
Add to Goodreads
With the help of her new companions, the path Kansas follows leads to more knowledge of the ever adapting famished. The team finds help in unlikely places, meeting more survivors, and discovers the possibility of a new beginning. When the team experiences a devastating loss, Kansas struggles to keep her humanity from fading and distorting like that of the surviving society around her. It begins with knowing who to trust and who to leave behind. First, she must trust herself – she won't make the same mistakes twice. As the answers to her questions are revealed, Kansas begins to understand the knowledge comes with a heavy price and great responsibility of controlling the dead. In a trilogy plot thick with twists and turns, this adult dark fantasy is as emotional as it is horrifyingly gripping.

Dit tweede deel van de zombie apocalyps gaat op dezelfde voet verder.
Naar mijn smaak zijn er nog steeds te weinig interacties met zombies. Niet op de manier die ik graag zou willen zien in ieder geval.

Paranormaal

Het verhaal krijgt in Controling the Dead een paranormaal tintje want er gebeuren rare dingen met zombies als Kansas in de buurt is. Persoonlijk vind ik dat niet zo’n leuke ontwikkeling maar het hoe en waarom is wel interessante en origineel.
Naast deze originele wending schuwt de auteur ook niet om een geliefd personage te laten sterven. Dit kwam nogal onverwacht en hard aan.

Niet je van het

Ook op het romantische vlak vind ik het nog niet je van het. Vooral niet omdat Kansas haar liefde voor Rudy heeft erkend maar de redenen waarom ze hem nog steeds op afstand houd zijn erg vaag.

Politiek spelletje

De wereld ligt in duigen, er zijn geen leiders meer maar toch wordt er onder de overlevenden een politiek spelletje gespeeld. Mensen die baat hebben bij de zombie uitbraak tegen de mensen die de zombies willen uitroeien. En dat spelletje is vermoeiend en niet altijd even goed te volgen.

In het kort

Dit klinkt allemaal ontzettend negatief, alsof ik het helemaaaaal geen leuk boek vond. Maar dat is niet zo. Ik vond hem zelfs ietiepietsie leuker dan deel 1 maar niet genoeg om er een halve ster bij op te drukken.