K.L. Kreig - Black Swan Affair
Serie: Stand alone
Genre: Contemporary, Adult
Gepubliceerd: 2016
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
I’ve loved him as long as I can remember. The gangly boy with big brown eyes and unruly hair who grew up into an intoxicating man. He wears scruff like he invented it and ambles with a swagger that makes panties drop. Killian Shepard. Shep. We grew up together. We played Ghost in the Graveyard. Had our own rock band. It didn’t matter that he was five years older than me. It didn’t matter that he looked at me as a kid sister even as I grew into woman. It didn’t even matter when he left me behind to go to college and start his adult life. He’d be back. He was always meant to be mine. He came back, all right. But instead of smelling of promises, he stunk of betrayal. And he destroyed me—us—the day he married my sister instead of me. So I did the only thing a girl like me in my position could do. I got my revenge. I married his brother, Kael. Now we’re one big happy f*cking family.

Zomers vind ik het lekker om hedendaagse boeken te lezen maar ook anthologies. Korte, vaak sexy verhaaltjes die je zo even tussendoor kunt lezen. Het was in de Love Song Anthology Mixetape dat ik in aanraking kwam met de hoofdpersonen uit dit boek. Het verhaaltje in de anthology is een aanloop naar het volledige verhaal.

Nieuwsgierig

Ik houd er niet zo van als die verhaaltjes niet compleet zijn, zodat je gedwongen wordt het boek te gaan lezen, wat ik negen van de 10x niet doe.
Dit is dus een uitzondering. Eentje die ik eerst ook niet wilde maken. Want na het lezen van de synopsis had ik al buikpijn van wat er zou gaan komen. Het liet me echter niet los en ik besloot een poging te wagen na eerst eens door de hoofdstukken geskipt te hebben (iets wat ik normaal gesproken ook nooit doe). De wending die het nam verbaasde mij enorm en ik werd er zo nieuwsgierig van dat ik zelfs niet meer gaf om het heen en weer gaan tussen heden en verleden.

Spoiler

Eigenlijk kan ik niet zo veel zeggen over dit boek want alles wat ik zou vertellen zou een spoiler zijn.
Het is zo anders dan dat ik me na het korte verhaaltje had voorgesteld. Het is hartverscheurend, frustrerend, pijnlijk en zenuwslopend. Dat laatste zag ik al een beetje aankomen vandaar de buikpijn

Goed

Het enige dat ik hier dan ook ga zeggen is dat het een ontzettend goed boek is. Een boek wat ik iedereen aanraad om te lezen. Het korte verhaaltje hoef je niet te lezen om dit boek te kunnen begrijpen.

In het kort

Een aanrader!