Chari Lynn Feener - Amid Stars and Darkness
Serie: The Xenity Trilogy #1
Genre: Young Adult, Science Fiction
Gepubliceerd: 2017
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Delaney’s entire world is thrown into chaos after she is mistaken for Lissa Olena, an alien princess hiding out on Earth in order to escape an arranged marriage. Kidnapped by the princess’s head bodyguard, Ruckus, and imprisoned in an alien palace, Delaney is forced to impersonate the princess until Olena can be found. If she fails, it will lead to an alien war and the eventual enslavement of the entire human race. No pressure or anything. Factor in Trystan, the princess’s terrifying betrothed who is intent on unraveling all her secrets, and her own growing feelings for Ruckus, and Delaney is in way over her head.

Amid Stars and Darkness is het eerste deel van een Young Adult Science Fiction.

Wereldopbouw

De wereld in dit boek is er eentje waar aliens en mensen samenleven. Ze leven vrij vredig samen zij het dat er mensen zijn die de aliens compleet links laten liggen. Delany is een van die mensen. Ze heeft niks tegen ze maar wil er ook niks mee te maken hebben. Haar vriendin is het tegenovergestelde. Die is helemaal gek van de aliens en wil alles van ze weten. En al heel snel in dit verhaal wenste Delany dat ze wat meer aandacht aan de dingen die haar vriendin over de aliens vertelde besteed had.

Ontvoerd

Want na een avondje stappen wordt Delany ontvoerd door aliens en naar hun planeet gebracht.
Ze lijkt op de verdwenen prinses en om een oorlog tussen de twee alien naties te voorkomen moet Delany zich als haar voor doen. Want de prinses is verloofd met de prins van de andere natie. Een ongewilde match, van beide kanten, die er voor moet zorgen dat de vrede bewaard blijft. Als ontdekt wordt dat de prinses verdwenen is kunnen ze de vrede vaarwel zeggen.

Menselijk

Dit boek zit vol intriges, romantiek en een bijzondere buitenaardse wereld. De gebruiken, benamingen etc. zijn erg interessant en fantasierijk maar de aliens zien er vrij menselijk uit en gedragen zich ook vrij menselijk.

In het kort

Amid Stars and Darkness is een erg leuk begin van deze trilogie.