Julie Kagawa - Talon
Serie: Talon #1
Genre: Fantasy, Young adult
Gepubliceerd: 2014
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
THE DRAGONS OF TALON: Once hunted nearly to extinction, they are now poised to take over the world. THE ORDER OF ST. GEORGE: The legendary dragonslayers will stop at nothing to wipe dragons from the face of the earth. These mortal enemies are locked in secret and deadly combat, with humanity none the wiser. To take her rightful place in the Talon organization, young dragon Ember Hill must prove she can hide her true nature and blend in with humans. Her delight at the prospect of a summer of "normal" teen experiences is short-lived, however, once she discovers that she's also expected to train for her destined career in Talon. But a chance meeting with a rogue dragon will soon challenge everything Ember has been taught. As Ember struggles to accept her future, St. George soldier Garret Xavier Sebastian is tasked with hunting her down. But when faced with Ember's bravery, confidence and all-too-human desires, Garret begins to question everything the Order has ingrained in him—and what he might be willing to give up to uncover the truth about dragons.

Het gebeurt niet zo heel vaak meer dat ik 5 sterren geef aan een boek, en al helemaal niet aan een young adult. Mijn smaak is in de loop der jaren duidelijk veranderd want er was een tijd dat ik smulde van young adult en dan met name het fantasie/bovennatuurlijke genre. In die tijd was Julie Kagawa één van mijn favoriete schrijfsters. Ik genoot van haar serie The Iron Fae, de spin off Call of the Forgotten en de vampier serie Blood of Eden. Ik keek dan ook uit naar haar serie Talon. Want naast dat ik heel graag weer een serie van haar wilde lezen zijn draken mijn favoriete fantasie wezens en ik was heel benieuwd naar de draai die ze hieraan zou geven.

Zoals altijd heb ik gewacht tot de serie compleet zou zijn maar dat hield wel in dat ik er een beetje tegenop zag om er aan te beginnen. Want ook daarin ben ik veranderd. Las ik het liefst series achter elkaar, op het moment vind ik het te lang duren en te langdradig worden. Ik begon dus aan dit boek met in mijn achterhoofd dat ik waarschijnlijk andere boeken tussendoor zou gaan lezen. Maar nu weet ik beter…

Ember

Vanaf de allereerste bladzijde zat ik in het verhaal.
Ember is een draak shifter die moet infiltreren in de menselijke samenleving. Ze is ‘uitgezet’ in Californië samen met haar tweelingbroer en moet proberen zich zo menselijk mogelijk te gedragen. Dat gaat beter dan verwacht. Al snel heeft ze vrienden, doet dingen als surfen, op stap gaan etc. Ze krijgt zelfs een vriendje en is er meer en meer van overtuigd dat leven in de draken samenleving, Talon, niet is wat ze wil. Ze heeft steeds meer onvrede over hoe ze in de gaten gehouden wordt, hoe onwetend ze wordt gehouden en de dreiging dat zij en haar broer gescheiden zullen worden. Dat een roque draak haar allerlei akelige dingen over Talon toefluisterd maakt het er ook niet beter op.

Riley

Riley is een roque en vastbesloten Ember uit de klauwen van Talon te lokken. Maar Ember is geen zwakkeling die zich zomaar door hem laat ompraten ook al zet ze zelf overal haar vraagtekens bij. Riley moet er moeite voor doen en brengt zichzelf, zijn partner en een aantal anderen in gevaar om haar zover te krijgen dat ze met hem mee gaat. De onverklaarbare aantrekking die zijn draak op Ember heeft speelt daarbij een grote rol.

Garret

Hij is de vijand van de draken. Een soldaat in het leger van de St. George order. Hij heeft zijn leven geweid aan het vermoorden van draken. Hij is nog maar 18 maar de beste soldaat in de order. Zijn vastbeslotenheid om de draken uit te roeien komt voort uit de moord op zijn familie door draken. Maar dan ontmoet hij Ember…

Overhoop

Zonder het van elkaar te weten gooien deze 3 personages elkaars leven totaal overhoop en aan het einde van dit boek is niets wat het was.
In Part I krijgen we alleen de pov’s van Ember en Garret en ik hoopte dat we in het volgende boek die van Riley zouden krijgen. Ik viel meteen voor de roque dragon en wilde heel graag zijn kant van het verhaal lezen. De auteur gaf al gehoor aan deze wens in Part II waar ik ontzettend blij mee was.

In het kort

Een heerlijk begin van deze ‘nieuwe’ serie van Julie Kagawa!