Tricia Levenseller - Warrior of the Wild
Serie: Stand alone
Genre: Fantasy, Young Adult
Gepubliceerd: 2019
Waardering: ★★★.5
Add to Goodreads
How do you kill a god? As her father's chosen heir, eighteen-year-old Rasmira has trained her whole life to become a warrior and lead her village. But when her coming-of-age trial is sabotaged and she fails the test, her father banishes her to the monster-filled wilderness with an impossible quest: to win back her honour, she must kill the oppressive god who claims tribute from the villages each year or die trying.

Na de duologie Daughter of the Pirate King was ik zeer nieuwsgierig naar wat er nog meer uit de pen van deze auteur zou vloeien. En na het lezen van de samenvatting van dit boek wist ik: die wil ik lezen!

Magie-loos

Maar de magie, die zo overduidelijk aanwezig was in de duologie miste ik. En dan heb ik het niet over toverkunst maar de magische gevoelens die een boek je kan geven. Ook waren die boeken veel kleurrijker maar goed, dat kwam natuurlijk door de setting en de personages die in die serie mee speelden.

Niet slecht

Daarmee wil ik niet zeggen dat dit een slecht boek is, het verhaal sprak me gewoon niet zo aan, niet wat ik ervan verwacht had. Daarnaast gedroegen de hoofdpersonen zich net niet volwassen genoeg naar mijn mening. Rasmira is wel een sterk meisje, een onverslaanbare warrior, maar op het gebied van jongens/verliefdheid een tikkeltje kinderachtig.
Het fantasie gehalte was best hoog, en leuk, maar de God die Rasmira moet verslaan vond ik een anticlimax. Die had ik liever anders geportretteerd gezien.

In het kort

Ik heb er geen spijt van dat ik dit boek heb gelezen, maar als dit mijn eerste boek van Tricia Levenseller was geweest was ik vast en zeker niet begonnen aan haar duologie.