Laura Thalassa - Pestilence
Serie: The Four Horseman #1
Genre: Dystopian, Fantasy, New Adult
Gepubliceerd: 2018
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
They came to earth—Pestilence, War, Famine, Death—four horsemen riding their screaming steeds, racing to the corners of the world. Four horsemen with the power to destroy all of humanity. They came to earth, and they came to end us all. When Pestilence comes for Sara Burn’s town, one thing is certain: everyone she knows and loves is marked for death. Unless, of course, the angelic-looking horseman is stopped, which is exactly what Sara has in mind when she shoots the unholy beast off his steed. Too bad no one told her Pestilence can’t be killed. Now the horseman, very much alive and very pissed off, has taken her prisoner, and he’s eager to make her suffer. Only, the longer she’s with him, the more uncertain she is about his true feelings towards her … and hers towards him. And now, well, Sara might still be able to save the world, but in order to do so, she'll have to sacrifice her heart in the process.

Wat een geweldig boek was dit weer van Laura Thalassa. Het had alles wat ik van haar gewend ben!

Pestilence

De naam van dit boek is meteen ook de naam van degene waarom het allemaal draait: Pestilence.
Pestilence the Conqueror wel te verstaan.
Hij is een…..nou ja laten we hem maar een man noemen. Hier op aarde heeft hij de vorm aangenomen van een man, van een wel hele sexy man. Maar hoe sexy hij ook is, hij is geen leuke man, alles behalve zelfs. Hij is arrogant, wraakzuchtig, gevoelloos en hij is hard op weg om de mensheid uit te roeien. Hij rijdt met zijn paard de hele wereld over om dat klaar te spelen. Overal waar hij komt breekt een dodelijke koorts uit, niemand wordt gespaard.

Sara

En daarom verschijnt Sara Burns ten tonele.
Zij is de uitverkorene van haar stadje om Pestilence een halt toe te roepen. Om de wereld eens en voor altijd te verlossen van de plaag en de man die hem veroorzaakt. Ze weet dat het haar eigen dood betekent want ze moet dicht bij Pestilence in de buurt komen om hem te kunnen doden. Het loopt echter niet zoals verwacht ondanks dat Sara haar stinkende best doet en daarvoor methoden hanteert die je de haren ten berge doen rijzen.

Unlikable

Zoals ik gehoopt had (en stiekem ook een beetje verwacht) is ook dit boek van Laura Thalassa geen kattenpis. Het is hard. Het is hartverscheurend en het heeft een unlikable hoofdpersoon. En dan heb ik het niet over Sara want zij is absoluut een geweldig personage. Ze is sterk, vastbesloten de wereld te ontdoen van de indringer, en heeft een goed hart. Een hart dat zich bekommert om de zieken maar heel langzaam ook om Pestilence want er blijkt meer te schuilen achter deze horseman.
Het heeft wel even geduurd voordat ook ik hem leuker begon te vinden want op de momenten dat ik toch echt verwachtte dat hij over zijn hart zou strijken zette hij gewoon door met zijn plaag en dat vond ik moeilijk te verkroppen.

In het kort

Een geweldig goed begin van deze nieuwe serie van Laura Thalassa over de Four Horsemen van de apocalyps.
Alles klopte binnen dit boek, van de schrijfstijl tot de personages. En naast de spanning, romantiek en een vleugje humor wist de schrijfster er ook een hele emotionele kant aan te geven. Ik heb een aantal keer behoorlijk moeten slikken.
Volgens de website van Laura Thalassa kunnen we War elk moment verwachten. Ik kijk er naar uit!