Amanda Bouchet - Breath of Fire
Serie: Kingmaker Chronicles #2
Genre: Adult, Fantasy
Gepubliceerd: 2017
Waardering: ★★★.5
Add to Goodreads
SHE'S DESTINED TO DESTROY THE WORLD... "Cat" Catalia Fisa has been running from her destiny since she could crawl. But now, her newfound loved ones are caught between the shadow of Cat's tortured past and the threat of her world-shattering future. So what's a girl to do when she knows it's her fate to be the harbinger of doom? Everything in her power. BUT NOT IF SHE CAN HELP ITGriffin knows Cat is destined to change the world-for the better. As the realms are descending into all-out war, Cat and Griffin must embrace their fate together. Gods willing, they will emerge side-by-side in the heart of their future kingdom...or not at all.

Na A Promise of Fire, het eerste boek van de Kingmaker Chronicles waarvan ik helaas geen review schreef, begon ik met gemengde gevoelens aan deel twee. En ik wou dat ik naar die gevoelens geluisterd had.

Tegenvaller

A Promise of Fire was een geweldig boek, de 5 sterren waardering op Goodreads zegt genoeg denk ik.
Het was fris en origineel qua wereldopbouw en de gave van Cat. Het was spannend, mysterieus en sexy en ik kon er geen genoeg van krijgen. Tot aan het eind, het moment waarop de relatie van de hoofdpersonen definitief werd.
Ik heb het al vaker genoemd maar in een serie met meerdere delen vind ik het niet leuk dat het in het eerste deel de relatie al in kannen en kruiken is. Ik houd van de seksuele spanning die er hangt tussen twee hoofdpersonen die om wat voor reden ook niet bij elkaar kunnen of willen zijn maar zich wel enorm tot elkaar aangetrokken voelen. Het moet niet alleen maar daar om draaien in een bovennatuurlijk boek, maar ik vind het fijn als het een onderdeel van een verhaal is. Daarom twijfelde ik enorm toen ik hem uit had. Maar bij gebrek aan inspiratie om wat anders te zoeken ging ik verder in deel twee en dat had ik nooit moeten doen.

Hoofdzaken

Natuurlijk lag het niet alleen aan de nu vaste relatie van de hoofdpersonen, het had ondanks dat een leuk boek kunnen zijn maar ik vond het langdradig. Er zat, afgezien van een aantal confrontaties, niet veel spanning in. Het gedoe met de ex-lover van Griffin had om mij niet gehoeven en het gedraai van Flinn om Jocasta en andersom (neven personages) had ook wel weggelaten mogen worden. En we zaten veel te veel in het hoofd van Cat waardoor de snelheid eruit ging.
Door dit alles heb ik ontzettend lang gedaan over dit tweede deel, anderhalve week, dat is me in heel lange tijd niet overkomen.

In het kort

Mijn avontuur met de Kingmaker Chronicles houd hier dan ook op.
Jammer want ik vond de wereld waarin het zich afspeelt erg leuk en origineel en ik vind dat daar meer mee gedaan had kunnen worden. De auteur had er veel meer uit kunnen halen. Maar dat is mijn mening. Velen op Goodreads vinden dit 2e deel super dus ik zou zeggen: ga ze lezen en oordeel zelf.