Sara Ney - The Failing Hours
Serie: How to Date a Douchebag #2
Genre: Contemporary, New Adult
Gepubliceerd: 2017
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Zeke Daniels isn't just a douchebag; he's an a**hole. A total and complete jerk, Zeke keeps people at a distance. He has no interest in relationships—most a**holes don’t. Dating? Being part of a couple? Nope. Not for him. He's never given any thought to what he wants in a girlfriend, because he's never had any intention of having one. Shit, he barely has a relationship with his family, and they're related; his own friends don’t even like him. So why does he keep thinking about Violet DeLuca? Sweet, quiet Violet—his opposite in every sense of the word.The light to his dark, even her damn name sounds like rays of sunshine and happiness and shit. And that pisses him off, too.

Mijn kennismaking met Zeke Daniels was niet positief. Ik vond hem een eikel. En een veel grotere douchebag dan Sebastian Osborne uit deel 1.
En aan het begin van dit boek wist hij mij niet anders dan te overtuigen dat hij dat daadwerkelijk ook is.

Geen tact

Maar hoe beter ik hem leerde kennen, hoe meer mijn gevoelens ten opzichte van hem veranderden tot op een punt waarop ik hem erg leuk begon te vinden. Leuker zelfs dan Sebastian.
Hij blijft rough around the edges, de dingen die uit zijn mond komen zijn vaker wel dan niet akelig maar dat is niet vanuit een gemeen hart. Hij is pijnlijk eerlijk en kan zich slecht verplaatsen in het feit dat wat hij zegt niet altijd tactisch is. Maar onder dat ruige, bokkige en boze personage dat hij laat zien schuilt een heel groot en goed hart dat hij verborgen wil houden voor de buitenwereld

I know she’s selfless, but only to a point. Kindhearted. Quiet. Inexperienced. Stronger than either of us recognize. Too goddamn trusting. Too goddamn sunny for my gloom and doom. Too light for my dark. Too good for my bad. Too everything.
Backbone

Violet is precies het tegenovergestelde; een timide meisje, haast bang van haar eigen schaduw. Ze voelt zich geïntimideerd door Zeke en verbergt voor hem in het begin wie ze werkelijk is; zijn tutor. Hun interacties zijn amusant en Violet blijkt meer backbone te hebben dan we in de eerste instantie dachten.

Adembenemend

De langzaam opbloeiende romance was meeslepend en hartverwarmend en zo romantisch dat het me af en toe de adem benam. En dat was mede te danken aan de geweldig fijne personages in wiens huid ik mocht kruipen.

In het kort

Helemaal in de ban ben ik van deze serie en van de ontzettend goede schrijfstijl van Sara Ney. Ze weet leuke hoofdpersonen neer te zetten die je wel eerst moet leren kennen voor je ze echt leuk gaat vinden, maar daarna sluit je ze in je hart. Dat geldt ook voor de neven personages.
Naast goede personages weet ze het verhaal ook goed in balans te brengen. Het draait niet alleen om de romance maar ook om de demonen waar onze hoofdpersonen mee te maken hebben en verdriet, angst, pijn en geluk komt allemaal aan bod.