Kate L. Mary - Uprising
Serie: The Outliers Saga #2
Genre: Dystopian, New Adult
Gepubliceerd: 2018
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
I stood by and let it happen for too long, but I will not do it anymore. I will not be the person who watches others get hurt and does nothing to stop it. Not anymore. Returning to Sovereign City after everything that was stolen from her is something Indra never thought she would do. Despite the scars she wears both inside and out, left there at the hands of the Sovereign and the Fortis, she is determined to save her people from oppression, even if it means putting her own safety at risk. But it isn’t long before she once again finds her world shattering around her. As the dust settles, Indra manages to find strength among the ruins, and she sets out on a quest to unite the four Outlier tribes, hoping to take their enemies down once and for all.

We gaan verder waar we gebleven waren met dit boeiende verhaal en ook dit keer genoot ik met volle teugen.

Avontuur

Van het begin tot het einde is dit tweede deel één groot avontuur.
Na het grote verlies dat Indra geleden heeft trekt ze zich met haar tribe terug in de grotten maar zondert zich de meeste tijd af door te gaan jagen. Al snel is dat jagen echter niet alleen op dieren en om monden te voeden. Indra heeft de manier gevonden om zich te wreken.
Vanuit het oogpunt van onze beschaving gezien is het niet goed te keuren wat ze doet, maar vanuit haar perspectief en door wat haar overkomen is kan ik mij die wending heel goed voorstellen. Ook dat ze totaal geen wroeging of berouw heeft over wat ze doet.

Sterk

Ondanks wat ze meegemaakt heeft en de moeilijke omstandigheden waarin ze leven blijft Indra sterk. En ze is vooral heel vindingrijk en toont zich een waardig leider. Een leider die risico’s durft te nemen om de leefomstandigheden van haar tribe, zichzelf en de toekomst van iedereen op de lange termijn te verbeteren.

Romantiek

Als je op zoek bent naar een romantisch verhaal hoef je niet aan dit verhaal te beginnen. Het is een avontuur, geen romance. Het is er wel, die romantiek, maar het is iets wat op de achtergrond meespeelt, het heeft geen hoofdrol. Het is één van de dingen die dit boek, deze serie, zo interessant maakt. En het is zeker geen duizend in één romance.

Boeiend

Ik denk dat ik het in de vorige recensie al genoemd heb, maar de wereld die de auteur schetst is zeer boeiend. Dat vond ik al in het eerste boek, en in deze wordt dat nog eens versterkt want we maken kennis met 3 andere stammen en elk heeft zo zijn eigen interessante gebruiken. Daarnaast zien de inwoners van deze stammen er wel heel bijzonder uit. Het is iets dat me deed gissen in welk werelddeel dit zich afspeelt, en daar ben ik nog steeds niet achter. Ik kan mij nl niet voorstellen dat een westerse beschaving, ook na een apocalypse, terug valt in zulke primitieve gebruiken.

In het kort

Wat heerlijk dat er toch nog series zijn die mij en kunnen verassen en mij van het begin tot het einde zo boeien dat ik ze niet weg kan leggen. Ik heb de laatste tijd best leuke boeken gelezen, ook wel boeken waarover ik enthousiast was, maar geen enkele wist me genoeg te boeien om elke vrije minuut te willen lezen.
In plaats van nog meer tijd te besteden aan deze recensie ga ik daarom snel verder in het 3e en laatste deel van de Outliers.