Jaymin Eve - House of Darken
Serie: Secret Keepers #1
Genre: Fantasy, Young Adult
Gepubliceerd: 2018
Waardering: ★★★.5
Add to Goodreads
When Emma moves to Astoria, Oregon, she is given two rules: #1 – Don’t cross to “their” side of the street.#2 – Don’t mess with the elites, especially Lexen Darken, top elite and resident bad boy.While she finds this both weird and insulting, Emma has no actual intention of breaking these rules - until her guardians go missing. Now all bets are off. Only a single line separates her side of the street from the elites', and she's crossing it. Captured and held by Lexen and his brothers, she learns the rules are in place for a very good reason. There's a secret world hidden in this small town which goes far beyond the one she knows and understands.A world not for humans.

House of Darken van Jaymin Eve is een redelijk leuke start van deze serie. Een serie die bestaat uit 4 stand alones maar die verbonden wordt door een rode draad.
En alhoewel ik dit boek met plezier gelezen heb moet ik eerlijk zijn en zeggen dat ik betere van haar heb gelezen.

waar zit hem dat in

Ik vond de crush, als ik het zo mag omschrijven, van Emma te prominent aanwezig. Ze vertelde zo vaak hoe knap, geweldig etc. Lexen was dat het een tikkeltje irritant werd.

Verkeerde been

In het begin werd ik een beetje op een verkeerd been gezet. Ik dacht te maken te hebben met een science fiction maar dat bleek het het niet te zijn. Dat komt waarschijnlijk door de summiere informatie die we krijgen (de crush zit in de weg 😉 ). En het zou wel fijn zijn geweest als ook de andere wereld wat duidelijker beschreven was. De wereld opbouw liet wat dat te wensen wat over.

Snel

Maar ook de opbouw van de personages, hun karakters en hun relaties liet wat te wensen over. De relatie tussen Emma en Lexen ontwikkelde zich veel te snel naar mijn smaak, maar goed, ik moet niet uit het oog verliezen dat het een stand alone is en dat het dan veel sneller gaat dan wanneer het over een complete serie uitgesmeerd is.

In het kort

Dit klinkt allemaal niet erg positief maar zoals ik hierboven al zei, ik heb hem wel met plezier gelezen ondanks de puntjes van kritiek. Ik ben ook zeker van plan het volgende deel te lezen en we zullen dan zien of de auteur gegroeid is in de serie en een betere wereldopbouw en uitwerking van de personages neer heeft weten te zetten.