Danielle L. Jensen - Stolen Songbird
Serie: The Malediction Trilogy #1
Genre: Fantasy, Young Adult
Gepubliceerd: 2014
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
For five centuries, a witch’s curse has bound the trolls to their city beneath the mountain. When Cécile de Troyes is kidnapped and taken beneath the mountain, she realises that the trolls are relying on her to break the curse. Cécile has only one thing on her mind: escape. But the trolls are clever, fast, and inhumanly strong. She will have to bide her time… But the more time she spends with the trolls, the more she understands their plight. There is a rebellion brewing. And she just might be the one the trolls were looking for...

Voordat ik aan dit boek begon moest ik gelijk denken aan Greta and the Goblin King.
Vooral het eerste deel van die serie vond ik ontzettend leuk en ik hoopte op eenzelfde uitkomst voor dit boek.

Anders

GatGK was echter veel romantischer, fantasierijker en ook kleurrijker dan dit eerste deel. Dat neemt niet weg dat ik dit een erg leuk begin vond. Het is gewoon een heel ander verhaal. De enige overeenkomsten zijn de Witch die een curse over de Trollen uitgesproken heeft en dat Cecile tegen haar wil bij de Trollen verblijft.

Te snel

Wat de romantiek betreft vond ik het te weinig opbouwend en te snel van het ene moment op het andere veranderen. Dat is jammer. Ik houd ervan als er een langzaam, smeulende liefde ontstaan die door omstandigheden niet mogelijk is. En daarbij kom ik dan meteen tot het grote minpunt: houden van wordt al in dit 1e deel uitgesproken en dat zie ik liever pas in het laatste deel zodat er op dat gebied nog vanalles mogelijk lijkt te zijn.

In het kort

Maar het lijkt er op dat er ondanks dat nog van alles mogelijke is want met het einde van dit 1e deel ligt het verhaal weer helemaal open en heb ik nog geen idee in welke richting het op zal gaan.