Beth Anne Miller - A Star to Steer Her By
Serie: Stand Alone
Genre: Contemporary, New Adult
Gepubliceerd: 2018
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
I’m scarred. Broken. I’ll never be the same. Ever since my last dive ended in bloodshed, I’ve been terrified to go back into the water. But I need to get my life back. And I’ve convinced myself a semester at sea is the only way to do it. I never expected Tristan MacDougall. Rugged, strong, and with demons of his own, Tristan helps me find the courage I thought I had lost and heals me with every stolen moment we share…even though the rules of the ship mean we can't be together. But that’s the least of our problems, because my biggest fear has become a reality, and I’m not sure either one of us will survive.

A Star to Steer Her By is het boek van Ari en Tristan, het paar waarover ik kort iets gelezen heb in Under a Storm-Swept Sky. En ik wist meteen dat ik hun verhaal ook wilde lezen. Omdat het zich op zee afspeelt, het een verboden liefde is en vooral omdat ik zeer benieuwd was naar het mysterieuze ongeluk van Ari.

Gruwelijk

Dat ongeluk blijft een behoorlijk lange tijd een misterie maar ik had zo’n vaag vermoeden. Een vermoeden dat waarheid bleek te zijn en ik daardoor alleen maar gruwelijker vond want het is één van mijn grootste angsten. Een angst die eigenlijk onzinnig is want de kans dat ik er ooit mee aanraking kom is ontzettend klein maar de gedachte alleen al doet me de rillingen over de rug lopen.

Overwinnen

Ari had zich voor haar ongeluk ingeschreven voor een semester at sea en krijgt na haar ongeluk het bericht dat ze is toegelaten. En dat is cru want zo graag als ze voor die tijd wilde, nu wil ze niet meer. Ondanks haar twijfel besluit ze toch te gaan om op die manier te proberen haar angst te overwinnen. En dat valt in het begin niet mee, vooral niet omdat haar been niet mee wil werken en de pijn haar telkens weer met de neus op de feiten drukt. Maar het is een doorzetster en na een aantal paniek aanvallen geniet ze eindelijk weer van de zee en dat wat ze het liefste doet; duiken.

Verboden

Dit heeft ze mede te danken aan Tristan, de deckhand en haar duik-buddy. Tristan voelt Ari haarfijn aan en geeft haar de ruimte en tijd om haar angsten het hoofd te bieden.
Vanaf het begin dat ze elkaar ontmoeten speelt er wat tussen Ari en Tristan, een aantrekkingskracht die ze lange tijd kunnen onderdrukken omdat de gevolgen van een verboden liefde tussen een crew member en student te groot zijn. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en hoe voorzichtig en heimelijk ze ook zijn, een geheim komt altijd uit.

Knap

Ook dit keer heeft de auteur enorm goede research gedaan. Ze heeft nl zelf aan een semester at sea programma meegedaan en weet dus precies waar ze het over heeft. Ik heb altijd erg veel moeite met al die nautische termen maar ze heeft het me vrij goed duidelijk weten te maken. Ik heb zelfs onthouden dat port links is en starboard rechts als je met je gezicht naar de voorkant van het schip staat. Iets wat jarenlang een raadsel voor me was dus dat is erg knap.
En ook alles wat komt kijken bij het diepzee duiken heeft ze goed uitgelegd zonder dat het een opsomming of saai onderwerp werd.

In het kort

Als ik heel eerlijk ben moet ik toegeven dat ik Under a Storm-Swept Sky ietsje leuker vond dan deze. Qua setting is het wat mij betreft gelijk: heel verschillend maar even interessant en de hoofdpersonen zijn ook net zo leuk maar ik miste Tristan zijn pov. Die had ik erg graag gelezen.