Elle Kennedy - The Mistake
Serie: Off-Campus #2
Genre: Contemporary, New Adult
Gepubliceerd: 2015
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
He’s a player in more ways than one… College junior John Logan can get any girl he wants. For this hockey star, life is a parade of parties and hook-ups, but behind his killer grins and easygoing charm, he hides growing despair about the dead-end road he’ll be forced to walk after graduation. A sexy encounter with freshman Grace Ivers is just the distraction he needs, but when a thoughtless mistake pushes her away, Logan plans to spend his final year proving to her that he’s worth a second chance. Now he’s going to need to up his game… After a less than stellar freshman year, Grace is back at Briar University, older, wiser, and so over the arrogant hockey player she nearly handed her V-card to. She’s not a charity case, and she’s not the quiet butterfly she was when they first hooked up. If Logan expects her to roll over and beg like all his other puck bunnies, he can think again. He wants her back? He’ll have to work for it. This time around, she’ll be the one in the driver’s seat…and she plans on driving him wild.

Ook dit is weer een erg leuk boek in de serie Off-Campus van Elle Kennedy, maar ik moet toegeven dat ik deel 1 net even leuker vond.

Waarom?

In The Mistake was ik vooral weg van de pittige dialogen tusse Garret en Hannah en die bleven achter in dit boek. Daarentegen kregen Logan en Grace mij een aantal keer enorm aan het lachen, iets wat bij het vorige boek weer niet gebeurde.

De personages

Logan vond ik gelijk een leuke jongen. Hij is een manwhore, dat is waar, maar hij is absoluut niet gevoelloos. Hij laat een kant van zichzelf zien wanneer hij denkt te weten waarom hij achter Grace aan gaat die er van getuigd dat er een erg goede jongen onder zijn bravado uiterlijk schuilt. Wanneer hij achter het tegendeel komt is het helaas al te laat en heeft hij zijn relatie met Grace verspeelt.

Grace is in het begin een meisje dat een beetje met zich laat sollen maar na de summerbreak staat er een sterke Grace op die voor zichzelf opkomt. Ik vond het super dat ze Logan liet werken voor haar aandacht en een date en dat ze niet meteen voor hem op de knieƫn ging.

het plot

We krijgen het verhaal van het begin, dus van voordat Logan en Grace elkaar kennen. Ik verwachtte dat we zouden starten na de grote fout die Logan maakte maar dit vond ik veel leuker omdat we zo de groei van beide personage goed meemaken. En daardoor ook uit eerste hand kunnen lezen wat die grote fout is en wat Logan zijn beweegredenen zijn. En die zijn, zoals ik hierboven al schreef, nobel.

In het kort

The Mistake is in mijn opinie iets minder leuk dan zijn voorganger maar zeker wel een erg leuke hedendaagse New Adult.

De achtergrond van Logan, en de demonen waarmee hij kampt, zijn diep triest. Vooral omdat hij zijn toekomst er voor op wil geven terwijl diegene voor wie hij dat doet het totaal niet verdiend. Dat is een emotioneel aspect in dit boek maar voor de rest is het vooral leuk om de interacties tussen Logan en Grace te volgen en te lezen hoe Grace Logan laat werken voor een date.

Het zal vast niet lang duren voor ik begin in deel 3, het boek over Dean. Ik ben zeer benieuwd wie hem weet te temmen, want hij is…..nou ja, laten we het er op houden dat Logan een saint was bij hem vergeleken .