C.N. Crawford - Covert Fae
Serie: A Spy Among the Fallen #1
Genre: Fantasy, New Adult
Gepubliceerd: 2018
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
To live, I must tempt the angels of death. A fae shouldn't have to hide her power. But in the world of the Great Nightmare, magic makes me a target. It’s been eighteen months since the angels of the apocalypse ripped our world apart. Now, I'm getting the chance to fight back against the terrifyingly seductive angels. In fact, I’m going undercover as a spy in their castle. Problem is, I have to pretend to be someone I’m not: an alluring succubus. If I don't fool them, the fate of the world will lie in ruins. I can't let that happen. The angels tried to destroy my world. Now it’s my turn to unleash my powers and ravage theirs.

Heel goed begin van deze nieuwe serie.
De laatste 2 die ik van deze auteurs las kwamen een beetje langzaam op gang maar daar was nu geen sprake van. Van het begin tot het einde was ik aan het boek gekluisterd.

The Great Nightmare

Het begint eigenlijk meteen spannend en dat blijft vrijwel het gehele boek zo.
We maken kennis met Ruby, een fae die tussen de mensen woont. Woont is echter een te groot woord. Ze bivakkeert in een verlaten ziekenhuis.
Ze leeft in een nachtmerrie achtig tijdperk nadat de draken de wereld verwoesten en de Engelen afdaalden. Ook die zijn de mensheid niet goed gezind en overleven is elke dag weer een zware strijd.
Wanneer ze haar kans schoon ziet infiltreert ze in het kasteel van de Engelen en spioneert daar voor de Orde die in ruil iets belangrijks voor haar kunnen doen.

Succubus

Ruby is een fae die zich door middel van glamour voordoet als een mens maar tijdens haar infiltratie de glamour van een succubus aanneemt. Ook Engelen zijn niet immuun voor een verleidelijke succubus blijkt al snel maar is het wel verstandig een Engel te verleiden en te laten vallen? Andersom hebben sommige Engelen een verleidelijke aantrekkingskracht op Ruby… En daarnaast worden haar spionage praktijken ook nog eens bemoeilijkt door Sentinels die spioneren voor de Engelen en haar continu in de gaten houden. Elk uitstapje wordt daardoor dus extra spannend.

Stoer

Meteen vanaf het begin vond ik Ruby een leuk personage.
Ze heeft het nodige meegemaakt en de demonen om het te bewijzen, maar ondanks haar angsten staat ze haar mannetje wanneer ze in een hoekje gedrukt wordt. Dan is ze vindingrijk en niet bang en vastbesloten te overleven.

De romantiek

Dit boek is verleidelijk maar niet romantisch te noemen. Afgezien van de ongewenste aantrekkingskracht die ze soms voelt heeft Ruby absoluut geen romantische gevoelens. Ze haat de Engelen. Haat ze voor wat ze doen met onze wereld en zijn bewoners en is vastbesloten ze te vernietigen. Maar een Engel vernietigen doe je niet zomaar, dat is bijna onmogelijk.

In het kort

Covert Fae is een heel leuk begin van deze nieuwe serie van C.N. Crawford en een soort van spin-off van Demons of Fire and Night. Maar afgezien van dat er wat namen voorbij komen van Demonen die in die serie speelden, en natuurlijk de draken, is het weer een heel ander verhaal in een heel andere setting. Ik vind het knap van de auteurs dat ze er toch weer iets heel nieuws van weten te maken terwijl het zich in dezelfde wereld afspeelt.