Beth Anne Miller - Under A Storm-Swept Skye
Serie:
Stand Alone
Genre: Adult, Contemporary
Gepubliceerd: 2018
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
An eighty-mile trek across the rugged, stunning beauty of Scotland’s Isle of Skye isn't something I imagined myself doing. Ever. This isn't a trail for beginners. And I'm not a hiker. But I have to finish it, even if it kills me. I have no choice. With the ever-changing weather and relentless terrain, I’m in over my head. Rory Sutherland, my guide on this adventure, is not happy. We clash with every mile, but we recognize a shared pain. Not only is the journey a struggle, but the tension between us is taut with unsaid words. And hope. He’s broken. I’m damaged. Together, we’re about to make the perfect storm.

Dit boek verteld het verhaal van Rory, een Schotse gids, en Amelia, een Amerikaanse die zich onderwerpt aan een zware hiking trip over de Skye Trail in Schotland.

Goede research

Alleen al om de omgeving, de prachtige beschrijvingen van dit gebied, is dit een ontzettend intrigerend boek en ik kon het natuurlijk niet laten om via google maps te kijken of het de werkelijkheid benaderde.
Ik ben geen hiker, heb het nooit gedaan in ieder geval en nooit de behoefte gehad tot, maar de auteur heeft zeer goede research gedaan (de trail zelf gelopen) en ze heeft in mij de zin weten op te wekken om deze trail te gaan volgen. Of ik dat ooit ga doen is een tweede šŸ˜‰

De samenvatting had ik een beetje fout geĆÆnterpreteerd want de reden waarom Amelia deze zware tocht onderneemt is een hele andere dan ik in gedachten had. En als ik nu de samenvatting weer lees denk ik ook: hoe kwam ik erbij??

Onverwoestbaar

Waarom Amelia deze tocht onderneemt terwijl ze een hekel heeft aan hiken ga ik niet vertellen, maar het is een bijzonder emotionele reden en komt ook voort uit een groot schuldgevoel. Rory kampt weer met hele andere demonen maar draagt eenzelfde schuldgevoel als Amelia en dat is Ć©Ć©n van de dingen die ze uiteindelijk bij elkaar brengt. Uiteindelijk zeg ik want in het begin vinden ze elkaar helemaaaal niet leuk. Rory doet neerbuigend tegen Amelia en vind haar compleet ongeschikt om deze trek te maken en dat strijkt Amelia tegen de haren in. Maar ergens tijdens die lange tocht komen ze door omstandigheden bij elkaar en groeit er een onverwoestbare liefde tegen de achtergrond van het ruige, soms erbarmelijke Schotland.

In het kort

Ik genoot enorm van dit verhaal door zijn prachtige setting maar ook door de fijne hoofdpersonen en de enorme sexuele spanning tussen Rory en Amelia die ze in het begin negeren omdat het op niets kan uitdraaien. Ze wonen tenslotte mijlenver van elkaar. De fijne schrijfstijl maakte het voor mij verder af.