Amber Thielman - Capture Me
Serie: Stand alone
Genre: Contemporary, New Adult
Gepubliceerd: 2018
Waardering: ★★★.5
Add to Goodreads
Engaged, abducted, and falling for a man accused of murder. From the outside, Kass has it all. She’s on the fast track to medical school and newly engaged to the perfect guy, at least when he's sober. Beaten down by his abuse, Kass turns to cutting, her success hanging on a razor's edge. She impulsively offers a handsome hitchhiker a ride to the next town. Logan seems kind, charming and sexy as hell until he pulls a weapon, forcing her to drive him across the country. Logan has no intention of hurting anyone. Falsely accused of his sister's murder, he's on the run and in a race to find the true culprit. As law enforcement closes in, Kass and Logan forge a deep connection, and Kass must choose between a past she's not even sure she wants anymore or a future that may not outlast the hour.

Mijn gevoelens voor dit boek zijn een beetje dubbel. Aan de ene kant vond ik het leuk, een leuk en origineel plot. Aan de andere kant had er veel meer uit dit leuke plot gehaald kunnen worden dan de auteur heeft gedaan.

Waarom?

Het hele verhaal was een beetje vlak. Geen ups en downs die je vol spanning naar het volgende moment lieten lezen. Een kidnapping moet spannend zijn, vooral voor degene die gekidnapt wordt. Maar Kass haar reactie op haar kidnapping was vrij laconiek. In het begin raakte ze echt wel even in paniek maar daarna was het alsof het een alledaagse zaak was. Ze deed een aantal halfbakken pogingen om te ontsnappen maar dat was het, halfbakken. En op de momenten dat Logan haar een out gaf bleef ze ineens. Ik snapte haar af en toe helemaal niet.

Kass

Ze is een meisje met een chip op haar schouder. Ze heeft een gewelddadige verloofde en als coping mechanisme snijd ze zichzelf. Ze weet dat ze moet kappen met de relatie maar blijft volhouden dat ze van hem houd. Toen het verhaal startte was ze een sterke, koppige en niet bange meid die ondanks dat ze wist dat ze klappen kon krijgen zich tegen haar verloofde verzette. Ook tijdens de kidnapping was ze sterk want ze houd haar mond niet dicht en is niet bang om gerichte vragen te stellen. Maar vanaf het moment dat haar relatie met Logan veranderd en intiem wordt veranderd ze in een onzeker en soms zelfs zeurderig meisje.

Logan

Hij komt net uit de gevangenis waar hij 7 jaar onschuldig heeft gezeten. Hij is degene die weet dat hij onschuldig is, voor de rest van de wereld is het duidelijk dat hij schuld heeft. Om zijn onschuld te bewijzen is hij op weg naar degene die zijn gevangenschap op zijn/haar geweten heeft. Hij was niet van plan om iemand te kidnappen, hij was ook helemaal niet van plan om iemand ook maar een haar te krenken, maar de omstandigheden dwongen hem een last minute beslissing te nemen die zijn, en Kass haar leven, compleet veranderd.

Warrig

Capture Me heeft een erg leuk plot ware het niet dat er veel meer in zat dan we kregen.
Daarnaast is het een warrig geschreven verhaal met veel fouten. Soms werd 2x achter elkaar hetzelfde verteld alleen in andere bewoording, woorden misten, regelmatig stond er een verkeerde letter voor een woord en hem en haar werden diverse keren verwisseld. Over die fouten had ik normaal gesproken heen gelezen maar juist omdat de schrijfstijl hier en daar warrig was viel dat des te erger op.

Lauw

En de uiteindelijke ontknoping? Een enorme tegenvaller.
Vanaf het begin van het boek maken we ons op voor de confrontatie van Logan met degene die hij zoekt en als het dan zover is is het met een knip met de vingers afgelopen. Een lauw en onbevredigend einde want ook komen we niet te weten hoe het nu verder moet met Logan die toch een aantal ernstige overtredingen heeft begaan. En ook de breuk tussen Kass en haar verloofde is niet bevredigend afgerond.

In het kort

Een boek met potentie, dat is Captured Me. Heel jammer dat de auteur het niet beter benut heeft.
Daarnaast had het ook vele malen beter nagekeken mogen worden en ook al wordt mijn waardering daar niet minder van, het irriteerde enorm omdat de schrijfstijl ook niet helemaal je van het is. Veel te inconsistent en warrig.
Ik ben benieuwd hoe haar andere boek uitpakt, die staat ook op mijn tbr lijst.