Juliana Haygert - The Immortal Vow
Serie: Rite of the Vampire Saga #3
Genre: New Adult, Paranormal
Gepubliceerd: 2018
Waardering: ★★★.5
Add to Goodreads
A young woman facing death. A man racing against time. And an upcoming war that might be the end of it all … When Drake and I arrived at our new home, I could pretend it had been all a dream. A nightmare. Here, we are safe and happy—and together. Our safety and comfort are only temporary. Drake and I know that to reach the peace we seek, to be really free of the past, we need to return and fight back. We need to put an end to this chaos and madness. We need to face the vampires, the witches, the werewolves, and we need to win. But since fleeing the last battle, I’ve been sick and it’s only getting worse. If we can’t find a way of saving me, I’ll die soon. I just hope it’s after we win this war.

Het wordt waarschijnlijk een beetje eentonig, mijn verwijzing naar Twilight, maar ik kan het niet helpen.
Want ook dit keer moest ik tijdens het lezen regelmatig terug denken aan die serie. Want de situatie waarin Thea zich bevind lijkt erg veel op die van Bella.

De rest van het boek is heel anders dan het plot van Twilight, maar omdat de situatie van Thea bijna het hele boek niet beter wordt, alleen maar erger, bleef mijn onderbewustzijn ook terug denken aan Bella. En Drake zijn reactie op alles is bijna identiek aan Edward.
Ik heb geen idee of andere lezers er hetzelfde over dachten als ik, ik heb nog geen recensies van deze serie op Goodreads gelezen, maar dat ga ik toch eens even doen. Kijken of het aan mij ligt of dat meer mensen er last van hadden.

Afgezien van dit alles is het een goede afsluiter van deze serie. Onze hoofdpersonen moeten veel doorstaan voor ze een happy end krijgen maar samen met hun ‘familie’: een geest, een weerwolf en een warlock gaan ze de laatste spannende strijd hoopvol tegemoet.

In het kort

Rite of the Vampire Saga is een serie van 3 redelijk korte boeken.
Op de schrijfstijl van Juliana Haygert heb ik weinig aan te merken maar er zaten jammer genoeg wel behoorlijk wat schrijffouten in.
Wat mij betreft was het leuk genoeg om de hele reeks achter elkaar te lezen maar als ik heel eerlijk ben heb ik veel leukere vampier/paranormale boeken gelezen. En als ik zo mijn waardering en die van Goodreads vergelijk dan ben ik één van de weinigen die er zo over denkt.