C.N. Crawford - Eternal Magic
Serie: Demons of Fire and Night #4
Genre: Fantasy, New Adult
Gepubliceerd: 2018
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Ursula hadn’t expected to return to the Shadow Realm a prisoner, but at least the dungeon reunites her with her old mentor, Kester. That’s only a small consolation when she learns the horrific plans of a shadowy demigod. Plans that involve her. In order to fight back, she must find her fiancé, Bael. Together, they've got to steal Excalibur from the world's most powerful dragon-shifter. On her journey, her shocking past is revealed, and Ursula finally learns the truth about herself. But she needs to stay focused. Because if the demigod gets his way with her—the world will come under his nefarious control, and Ursula will be lost in the void forever.

De conclusie van Demons of Fire and Night gaat een beetje op dezelfde voet door als zijn voorganger. Het is fantasierijk en zit boordevol actie.

Lauw

Het is een goede afsluiter van de serie maar ik heb toch nog wel wat puntjes om op aan te merken.
Zo vond ik de liefdesverklaring maar wat lauwtjes en daarmee was de kous eigenlijk ook gelijk af. Niet lang daarna hebben ze sex maar als je verwacht na alle seksuele spanning een geweldige seks scene te krijgen kom je van de koude kermis thuis.

Tot op het laatste toe blijft het gissen naar de ware aard van Ursula en dit had ik niet geraden. Maar ik had wel een schokkender manier van onthullen verwachtte dan die we kregen omdat iedereen die aanvoelde dat er meer achter haar school er zo panisch over deed. Ook dit werd een beetje lauw gebracht in de trend van ‘ja in mijn achterhoofd wist ik wel dat ik……’. Echt een anti climax om Ursula ineens dat te laten denken/zeggen.

Beeldvorming

Af en toe had ik er moeite mee om me een beeld te vormen van wat er gebeurde.
Ik weet niet of het aan mijzelf ligt of dat de auteurs in gebreke blijven. Bijvoorbeeld: de Shadow Demons hebben vleugels en dat zijn geen kleine jongens, geen vlinder vleugeltjes zeg maar. Vanaf het begin dat we hem ontmoeten is Bael zijn vleugels kwijt, gepikt door een andere demon. En die demon bewaart ze in zijn wallet. Hij haalde hem uit zijn broek/jaszak dus het kan niet anders dan een portemonnee zijn. En daar kon ik me dus helemaal geen beeld bij vormen: zulke grote vleugels in een portemonnee. Er wordt ook niet verteld/gezegd dat ze magisch kleiner zijn of zoiets.
Het is één van een aantal dingen waar ik moeite mee had.

Beter nakijken

Dit is de eerste keer dat ik op dat gebied commentaar heb op de schrijvers, net als op de inconsistentie die mij vooral in deel 3 op viel. Nou was de vrouwelijke helft van C.N. Crawford zwanger tijdens het schrijven van de laatste twee boeken en ja, dan ben je wat vergeetachtiger 😉 maar er is nog een helft. Die had beter op moeten letten. Net als de editor die ze in hun nawoord bedanken. Ik kan mij niet voorstellen dat zulke dingen je niet opvallen en dan ook met name de schrijffouten want dat waren er toch wel veel.

In het kort

Afgezien van al mijn commentaar hierboven heb ik Demons of Fire and Night toch met plezier gelezen. En deel 3 was het allerleukst.
Het is een fantasievolle serie met een leuke wereldopbouw, interessante manieren van reizen tussen de verschillende werelden, bijzondere wezens en een aantal erg leuke personages.