Stacey Marie Brown - Buried Alive
Serie: Stand alone
Genre: Contemporary, New Adult
Gepubliceerd: 2018
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Nine years after a tragic accident, Hannah “Brennley” Evans has returned home to the snowy mountains of Whistler, Canada. This is the very place that destroyed her, where her whole world ended, and the reason she now goes by Hannah Jennings. Struggling with his own tragic past, Rhys Axton, an infamous sexy snowboarding champion, wants nothing more than to be the next Olympic hopeful. Sex, snowboarding, and working out are all he cares about, which helps shut off the demons that haunt him and the family who rejected him. The moment Hannah walks into his room, he knows something is different about her. Drawn to her, he can’t seem to stay away from the mysterious, guarded girl. They are two heartbroken souls who both understand the darkness. Little does he know she lives in lies and carries secrets that will bring his universe to its knees and secrets that will bury them both alive.

Ik kende Stacey Marie Brown alleen maar van haar enorm goede paranormale/fantasie series: Darkness, Collector & Lightness Saga, maar een contemporary romance schrijven kan ze duidelijk ook.

Hannah

We beginnen dit boek met Hannah die terug keert naar huis na een afwezigheid van 9 jaar. Haar terugkeer is gehuld in geheimen en je voelt haar angst, verdriet, schuld, maar weet dus niet waarom.
Hannah gaat meehelpen in de ski lodge waar ze als jong meisje ook altijd al te vinden was en wanneer ze een maaltijd moet bezorgen in kamer 606 wordt ze terug geworpen in het verleden. Een verleden dat ze zo lang heeft trachten te vergeten en te verbergen. En de angst dat de man in kamer 606 haar herkent is groot. Maar wat haar het meest verbaasd en verafschuwd is de enorme aantrekkingskracht die hij op haar heeft.

Rhys

Rhys kampt al jaren met demonen en alleen sex, trainen en snowboarden zijn een tijdelijke buffer tegen het verleden dat hem nog dagelijks parten speelt. Vanaf het moment dat Hannah hem zijn maaltijd komt bezorgen voelt hij iets van herkenning, een enorme aantrekkingskracht en op de één of andere manier weet ze alleen met haar aanwezigheid zijn demonen te laten verdwijnen. Hij heeft echter geen flauw idee wie ze is en waarom ze bekend aanvoelt.

Explosief

Vanaf hun eerste ontmoeting trekken ze naar elkaar toe en stoten ze elkaar af. Hannah weet dat Rhys, zodra hij achter de waarheid komt, haar niet meer moet en probeert bij hem uit de buurt te blijven. Rhys probeert haar echter telkens weer te zien want hij wil weten wat voor geheimen ze verbergt en waarom hij zich zo anders voelt als hij bij haar is. En vaker niet dan wel kruisen hun paden zich door stomme toevalligheden. En die momenten zijn meestal explosief, gepassioneerd en zeer sexy.

Het geheim

Tijdens het lezen vlogen er allemaal scenario’s door mijn hoofd van wat er gebeurd zou kunnen zijn. Wat Hannah meegemaakt heeft en op welke wijze Rhys daaraan gelinkt is. Maar niets had me voor kunnen bereiden op de waarheid. Deze uitkomst had ik zeker niet verwacht en was in mijn ogen een ontzettend originele, zij het verbazingwekkende en verdrietige, wending.

In het kort

Voor een eerste hedendaagse roman heeft Stacey Marie Brown het ontzettend goed gedaan.
Haar vloeiende schrijfstijl, fijne personages en het mysterieuze plot hielden mij van het begin tot het einde aan het boek gekluisterd. Ik leefde met Hannah en Rhys mee en vond het een heel emotioneel boek. Niet in de zin van dat de tranen over mijn wangen liepen maar wel dat ik vanaf het begin tot het einden een knoop in mijn maag had die pas verdween toen ik achter de waarheid kwam. Een schokkende, verdrietige waarheid.