C.N. Crawford - Nocturnal Magic
Serie: Demons of Fire and Night #2
Genre: Fantasy, New Adult
Gepubliceerd: 2017
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
“Remember the darkness. Only the darkness will save you.” As part of a deal with the god of night, Ursula is sent to the Shadow Realm. There, she must live in the forbidding palace of an ancient night demon. Granted--he seems to hate her. But he's easy on the eyes, powerful as hell, and he's supposed to keep her safe. But all that changes when the god of night chooses Ursula to fight for him in series of trials. Now, she must vanquish a horde of lethal demons, one at a time. Worse--she may have to battle her own guardian, who has centuries of slaughter on his side. And only one can survive. In order to live, Ursula must learn to fight like a brutal shadow demon, and resist the dark temptations of the realm. If she fails, the god of night will drag her down into hell with him.

Oooo dit boek was zoveel leuker dan zijn voorganger.
Ik had er op gehoopt en gezien mijn vorige ervaringen het ook een beetje verwacht maar ja, je weet nooit of die verwachting ook uit gaat komen. In dit geval gelukkig wel!

Ra ra …

Het komt waarschijnlijk omdat we Nocturnal Magic in een hele andere wereld beleven. De wereld van de Shadow Demons. En die wereld bevind zich op zo’n wonderbaarlijke plek! Ik ga je niet vertellen waar en je moet de serie echt gaan lezen als je het wilt weten. En je kunt zoveel gaan fantaseren  als je wilt, je zult het nooit raden .

Night demon

Ursula wordt bij een eeuwenoude demon ondergebracht die haar moet beschermen. Ook hij is een onderdeel van waarom het zoveel leuker was. Hij is gereserveerd, humeurig, vijandig maar af en toe ook heel erg attent en zorgzaam. En op die momenten hoopte ik dat er een relatie op zou bloeien tussen hem en Ursula. Dat gevoel heb ik geen één keer gehad met Kester, haar mentor in het vorige boek, maar eerlijk gezegd was daar ook geen sprake van seksuele aantrekkingskracht terwijl dat nu wel voelbaar is.

Spannend

Maar van alles is de spanning die dit boek heeft ten opzichte van het eerste deel de grootste reden waarom ik 1 ster meer heb gegeven. Eigenlijk is het van het begin tot het einde een rollercoaster met enorme uitschieters wanneer Ursula zichzelf moet verdedigen in de arena tegen veel grotere en sterkere demons. Zelfs als ze zich gewoon in haar hoofdkwartier bevind is het nooit saai, er gebeurt altijd wel wat.

En we weten nog steeds niet wie ‘Former Ursula” is. De Ursula van voor haar geheugen verlies.

Fantasie

Ook de manier van reizen naar die vreemde wereld, het vervoer in diezelfde wereld, de bijzondere vegetatie en de shadow demons zelf dragen bij aan een hoog fantasie gehalte en dat vond ik ontzettend leuk.

In het kort

Auteurs C.N. Crawford hebben weer een erg goed boek afgeleverd. Zoals ik van ze gewend ben eigenlijk. Wel zaten er helaas nogal wat schrijffouten in maar dat mocht de pret niet drukken. Ik wijt het aan hun snelle schrijven en als ik moet kiezen tussen lang wachten en foutloos of snel met wat foutjes dan ga ik zeker voor het laatste .
Ik hoop dat de rest zich in deze trend voort blijft zetten want ik heb er van genoten!