Cassandra Rose Clarke - The Pirate's Wish
Serie: The Assassin's Curse #2
Genre: Fantasy, Young Adult
Gepubliceerd: 2013
Waardering: ★★★.5
Add to Goodreads
After setting out to break the curse that binds them together, the pirate Ananna and the assassin Naji find themselves stranded on an enchanted island in the north with nothing but a sword, their wits, and the secret to breaking the curse: complete three impossible tasks. With the help of their friend Marjani and a rather unusual ally, Ananna and Naji make their way south again, seeking what seems to be beyond their reach. Unfortunately, Naji has enemies from the shadowy world known as the Mists, and Ananna must still face the repercussions of going up against the Pirate Confederation. Together, Naji and Ananna must break the curse, escape their enemies — and come to terms with their growing romantic attraction.

Na het eerste boek hoopte ik op meer dan wat ik tot dan toe had gekregen want ondanks dat hij best leuk was miste ik onder andere de spanning en romantiek. Ik begon dus vol verwachting…..

Vreemd wezen

We beginnen waar we het vorige boek eindigden: Ananna en Naji bevinden zich nog steeds op een zwevend eiland in een uitzichtloze situatie, omgeven door vreemde magie en verbonden door een onmogelijke vloek. En dan verschijn er uit het niets ineens een monster voor Annana en dat maakt het verhaal ineens een stuk interessanter. Want het is een beest, een mythologisch wezen, waar ik nog niet eerder van gehoord had. En daar houd ik wel van. En de interacties tussen Ananana en dat vreemde wezen zijn ontzettend leuk.

Onvolwassen

En daar hield de verrassing ook meteen weer mee op.
Want ook al was het een ontzettend leuk wezen en genoot ik van de scenes tussen haar en Ananna, dat is het eigenlijk wel. Het was het het allemaal weer net niet, ook de romance niet. Want ja, ze komen uiteindelijk bij elkaar, maar het deed mijn tenen niet krullen. Voor mij was het allemaal net een tikkeltje te onvolwassen, sowieso de reacties van Ananna op Naji’s avances.

Het had potentie

De auteur brengt ons ook in dit boek op vreemde plaatsen met vreemde personages en gebruiken en ik moet zeggen dat het zeer origineel was, daar was niks mis mee. Het was mij alleen allemaal lang niet avontuurlijk en spannend genoeg. Net als bij het vorige deel miste er voor mijn gevoel iets en dat was meer dan de spanning en romantiek. Volgens mij had er veel meer uit dit verhaal gehaald kunnen worden want het had potentie. De auteur heeft er jammer genoeg geen gebruik van gemaakt.

De Personages

Ik bleef Ananna ook in dit boek een leuk personage vinden ook al had ze soms wat onvolwassen gedrag. Haar nieuwsgierigheid, impulsiviteit en vasthoudendheid maakten haar een aangename persoonlijkheid. Ook Naji is leuk maar af en toe een tikkeltje te geheimzinnig naar mijn smaak. Naast deze twee komen er een hoop andere personages in voor, zowel menselijke als niet menselijke, en ik moet zeggen dat vooral de groep die ontstaan is uit de vloek van Naji, erg bijzonder was. Ik kan er helaas niets over vertellen want dat zou een enorme spoiler zijn en dat is jammer. Wil je deze leuke groep en hun bijzondere wereld leren kennen dan moet je toch echt deze serie gaan lezen.

In het kort

Toen ik aan deze serie begon hoopte ik op eenzelfde epic verhaal als Daughter of the Pirate king & Rebel of the Sands.
Helaas viel dat een beetje tegen. Het was leuk, maar ik heb dus duidelijk betere boeken/series gelezen.