Annette Marie - The Shadow Weave
Serie: Spell Weaver #2
Genre: Fantasy, New Adult
Gepubliceerd: 2018
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Clio might be a nymph living in exile among humans. And she might possess the rare ability to mimic any magic she sees. And she might have just seriously ticked off the most powerful family of spell weavers in the Underworld. But she is not in love with an incubus. Lyre is the rebellious black sheep of said weaver family, and he's the only reason she survived her recent Underworld "vacation." He's also the sexiest thing she's ever seen. Together, they have to track down a catastrophically dangerous magic—a magic he created, she sort of stole, and they both lost—before his family gets their hands on it. And that means fighting alongside him in a desperate attempt to avert complete disaster. But she is definitely not in love with him. At least, she's pretty sure she's not. Mostly sure. Maybe sure? …Crap.

Na het lezen van het eerste boek in deze serie was ik een tikkeltje teleurgesteld. Teleurgesteld dat ik niet helemaal uit mijn dak ging van dat boek. Want ik ben een enorme fan van Annette Marie en vooral haar eerste serie, Steel & Stone, had mij enorm verrast door zijn originaliteit, leuke personages en lekkere schrijfstijl.

Van dik hout zagen

Maar dat werd wel even anders toen ik in The Shadow Weave begon.
Als vanouds begonnen we vrijwel onmiddellijk aan een rollercoaster ride die me van de ene verbazing in de andere voerde, mijn maag af en toe deed samentrekken van de spanning en de vlinders in mijn buik op en neer liet dansen door de romantische en sexy scenes.

Assassin

Eén van de dingen die me geweldig verbaasde was dat Ash degene is die Lyre opjaagt en moet vermoorden. En dat dat niet lukt is niet omdat Ash zijn best niet doet…..
Vooral die scenes heb ik nagelbijtend zitten lezen want ze zijn aan elkaar gewaagd die twee, maar Ash is toch echt de sterkste en dat het hem telkens niet lukt is meer omdat geluk aan Lyre’s zijde is dan wat anders. Diep van binnen had ik verwacht dat Ash Lyre vrijuit zou laten gaan maar zijn doel is heel duidelijk: Lyre vermoorden.

Zoektocht

Van de Underworld reizen we via de aarde af naar de Overworld waar we de strijd aan gaan met de elementen, een niet te vertrouwen gids en bijzondere en zeer gevaarlijke water wezens. Dit alles om de gevaarlijke magie die Lyre gemaakt heeft en in verkeerde handen terecht is gekomen terug te vinden. En ondertussen heeft Lyre nog niet eens de omvang van het gevaar dat die magie vormt uit de doeken gedaan.
Ondertussen is Clio nog steeds naïef als het om haar halfbroer gaat; ze denkt nog steeds dat ze bij hem terecht kunnen met hun problemen en die naïviteit brengt ze in nog groter gevaar. En dat gevaar zorgt voor een cliffhanger waar je U tegen zegt .

In het kort

Ik ben zo ontzettend blij dat dit boek wel was wat ik hoopte en verwachtte. De 5 sterren zijn er het bewijs van.
Wat me ook ontzettend blij maakt is dat ik na die enorm spannende cliffhanger gelijk verder kan gaan met het verhaal van Lyre en Clio….