D.N. Hoxa - Villain
Serie: a
Genre: a
Gepubliceerd: a
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
They ask me what it’s like to live with the people I’ve hunted down for years, under one roof. They ask me if the guilt lets me sleep at night. They ask me how the hateful, fearful stares make me feel. Powerful, is what I say, because I know no other way of being. And I might be breaking on the inside, but I will never let them see. My family is with me. I vowed to protect them and all the other innocent beings from the Council’s wrath. Now, I need to do whatever it takes to succeed, even if it means being a villain for the rest of my life.

Villain is het 2e deel van de serie Starlight, een serie met een groot scala aan bovennatuurlijke wezens.
En Star is de hoofdpersoon van deze serie, een voormalig moordenaar voor de Counsil.

In het eerste deel kon ik lezen hoe ze als assassin voor de Counsil terecht kwam bij de rebellen en er gaandeweg achter kwam dat niet de rebellen maar de leden van de Counsil de slechteriken zijn.
Maar aangezien ze al jarenlang rebellen heeft vermoord wordt ze niet met open armen ontvangen ook al lijkt het er op dat zij degene zal zijn die de oorlog voor de rebellen kan winnen.

Ook in Villain blijft Star de paria maar ondanks dat doet ze haar stinkende best om de rebellen voor te bereiden op de op handen zijnde oorlog. En ook dan komt ze er wederom achter dat niet alles is zoals het lijkt en ze, als het er goed op aan komt, alleen zichzelf kan vertrouwen.

Wat in mijn ogen een sterk punt van dit boek is is dat de gaven die Star bezit, ze is een Elemental, haar niet aan komen vliegen. Ze moet er hard voor werken en ook dan gaat het nog niet van een leien dakje.
Ze is wel een kei in hand to hand combat en kan een groep tegenstanders in haar eentje verslaan. Maar dat betekent niet dat ze er zelf altijd zonder kleerscheuren vanaf komt. Integendeel zelfs, ze loopt regelmatig ernstige verwondingen op.

In het kort

Doordat dit tweede deel meer spanning en actie heeft genoot ik veel meer van dit boek. En daardoor irriteerde ik mij ook minder aan de crush van Star op Aaron. Want ja, die is er nog steeds en ze vertoont nog steeds schoolmeisjes gedrag als het om hem gaat.