C.N. Crawford, Alex Rivers - Agent of Darkness
Serie: Dark Fae FBI #3
Genre: Adult, Fantasy
Gepubliceerd: 2017
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
There’s a dark power growing within me. And I’m not sure I can control it. The fae king wants me dead. His assassins tracked me down and nearly killed me— now they’re the ones lying lifeless in a pool of blood. But the price I've paid is too high. They hurt someone I love, and I burn for revenge. I’m done watching from the sidelines. Following the seductive fae Roan, I join the rebels but find myself surrounded by suspicion at every turn. But with the strange new magic in my blood, no one trusts me anymore. It's the magic of fear, of terror, of nightmares. The king’s minions have given me another name: Mistress of Dread. My power is unstable and deadly, and to get my vengeance, I must learn to control it. Yet with fury boiling in my blood and desire for Roan kindling my heart, it seems like an impossible task. FBI Agent, Pixie, Terror Leech, Mistress of Dread. Will I become a King Killer as well?

Het is altijd leuk om even op Goodreads te kijken of jouw waardering van een boek in lijn ligt met de overall waardering. Ik laat me er niet door beïnvloeden maar vind het gewoon leuk om te weten of ik er net zo over denk als het grote gros van de lezers.
Het viel me gelijk op dat er een aantal mensen waren die dit boek veel minder leuk vonden dan de voorgaande delen, zelfs 2 sterren of minder gaven. Grappig want ik vond deze juist de beste van de drie en ik zal vertellen waarom.

Ze moet er wat voor doen

Ik houd er van dat dingen niet altijd vlekkeloos verlopen voor een hoofdpersonage. Ook al gun ik ze dat van harte en hoop ik stiekem altijd dat het goed gaat, het is juist dat het niet goed gaat dat boeken zo spannend en intrigerend maakt. Agent of Darkness hult Cassandra voor het grootste gedeelte in darkness, om maar even in de stijl van de titel te blijven, letterlijk en figuurlijk.

Schokkend

Ze verliest een belangrijk personage in dit boek en ja, ik was ook zeer geschokt dat de auteurs deze weg in sloegen. Ik hoopte nog door het hele boek heen dat die persoon op magische wijze weer tot leven kwam maar…of dat gebeurt ga ik niet vertellen . En het gevecht tegen de Unseelie king en zijn leger loopt ook niet af zoals het moet.
Cassandra wordt in de gevangenis van de Unseelie King gegooid en die omstandigheden zijn bar. Het was afschuwelijk om over te lezen maar aan de andere kant ook super interessant om de gedachtegang van Cassandra te volgen in deze uitzichtloze situatie en te lezen hoe ze, ondanks haar mentale achteruitgang, toch vindingrijk blijft.

Dodelijk

Ook kunnen we in dit boek lezen hoe de gaven van Cassandra zich ontwikkelen en dat het vooral gaven zijn afschuwelijk zijn voor diegenen waarop ze gericht zijn, vaak met de dood tot gevolg.

In het kort

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die ik leuk vond in dit boek, onder andere de ontwikkelingen tussen Roan en Cassandra, de kraai Odin en wederom de setting in Londen.
Maar het is vooral het overall gevoel dat dit boek me gaf en het niet kunnen los kunnen laten, dat maakt het voor mij duidelijk dat het een 5 sterren boek is.