Cassandra Rose Clarke - The Assassin's Curse
Serie: The Assassin's Curse #1
Genre: Fantasy, Young Adult
Gepubliceerd: 2012
Waardering: ★★★.5
Add to Goodreads
Ananna of the Tanarau abandons ship when her parents try to marry her off to another pirate clan. But that only prompts the scorned clan to send an assassin after her. When Ananna faces him down one night, armed with magic she doesn't really know how to use, she accidentally activates a curse binding them together.

The Assassin’s Curse is een combinatie van The Pirate’s King Daughter en Rebel of the Sands.
Maar helaas haalde hij niet het niveau van die twee.

Ik miste iets

Het is geen slecht boek, integendeel, ik heb hem met plezier gelezen. En toch miste er voor mijn gevoel iets. En ik denk dat dat ligt aan onze hoofdpersoon Ananna. Ik vond haar niet stoer genoeg. Helemaal al niet in vergelijking met de hoofdpersonen uit bovengenoemde boeken. Ook miste ik spanning terwijl het plot zich daar toch wel voor leende.

Ananna

Zoals ik al zei, ik vond haar niet stoer genoeg, maar ik vond haar wel ontzettend leuk!
Ze is een no nonsense meisje, impulsief, koppig, vasthoudend en praat als een sailor.
Ze is ook super nieuwsgierig en laat zich de mond niet snoeren, iets wat Naji af en toe tot waanzin drijft. Hun dialogen waren erg leuk om te lezen vooral omdat Ananna niet op gaf.

Lelijk

Naji is een assassin, een huurmoordenaar, en er op uit gestuurd om Ananna om zeep te helpen omdat ze is weggelopen van een huwelijk met een vooraanstaande piraten zoon. Maar het loopt allemaal anders en ineens is zijn rol omgedraaid en moet hij haar beschermen in plaats van vermoorden.
Assassins zijn in deze wereld, die erg bijzonder is trouwens, geen gewone assassins. Ze ‘reizen’ dmv de schaduwen en gebruiken bloed magie, een duistere vorm van magie. Ze zijn onoverwinnelijk. Toch weet Ananna haar lot te ontlopen.
Wat ik leuk vind is dat Naji geen mooie jongen is. Hij heeft een lelijk litteken in zijn gezicht en probeert zijn gezicht zoveel mogelijk te verbergen want meestal lijdt het tot treiterij. Hij is een paar jaar ouder dan onze 17 jarige hoofdpersoon en Ananna is één van de weinigen die hem niet beoordeeld op zijn uiterlijk en er doorheen kijkt.

Nul komma nul

Natuurlijk duurt het niet lang voordat Ananna een crush op Naji heeft, maar toch is dat niet vervelend. Ook al kan ze zich soms onvolwassen gedragen, stampvoeten als iets niet helemaal gaat zoals ze wil, op dit gebied heb ik weinig te klagen. Waar ik wel een beetje over wil klagen is het gebrek aan romantiek. Geen heerlijke romantische ondertoon, romantische intracties of spanning, we krijgen nul komma nul aan romantiek.

Magie

Dit boek gaat over een piraten dochter maar speelt zich een heel groot deel af in de woestijn. Vandaar mijn link tussen de twee boeken die ik hierboven noemde. En net als in die twee is er hier sprake van een bijzondere magie en heeft onze hoofdpersoon ook gaven maar daar hebben we nog niet zo heel veel van gezien.

In het kort

The Assassin’s Curse is een leuk begin van de duology maar toch had ik er iets meer van verwacht.