Wendy Higgins - Undone
Serie: Unknown #3
Genre: Dystopian, New Adult, Science Fiction
Gepubliceerd: 2017
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
USA Today and New York Times bestselling author, Wendy Higgins, brings you the gripping, sensual conclusion to her apocalyptic trilogy. Amber Tate never dreamed their heart-wrenching escape from the enemy’s attack would lead them to the most beautiful place she’s ever seen, marred by one ugly fact; it’s under enemy control. Like everywhere else in the world, Elmendorf military base in Alaska has been captured, and it’s time to take it back—all of it—one base, one city at a time. After losing so much, Amber clings to the only precious person she has left, and vows to sacrifice everything to help save the Earth. Remy Haines is a lover, not a fighter, so when she finds herself in enemy territory, expected to feign allegiance while gathering intel for the rebel cause, she’s never been more out of her element. Tensions only increase when her feelings for Jacob “Tater” Tate won’t go away, and the enemy’s leader takes an interest in her. She’s torn between what her heart wants, and what she knows she should do. As for what her body needs…well, it’s always had a mind of its own.

* deze recensie bevat een kleine spoiler*

In dit laatste deel van de serie gooit de schrijfster het ineens over een andere boeg; Amber moet haar verhaal delen met dat van Remy, haar beste vriendin.
Daar was ik in het begin niet zo blij mee. Ik vind het nooit zo leuk als een auteur middenin een serie ineens dergelijke veranderingen aanbrengt.
Leuk?

Achteraf had ik het kunnen weten. Ze begon ermee aan het einde van deel twee maar toen heb ik er weinig aandacht aan besteed omdat ook Rylen toen zijn zegje mocht doen. Een gevolg van de omstandigheden waarin ze beland waren, dacht ik.
Maar in dit boek mag Remy dus haar kant van het verhaal vertellen en na een paar hoofdstukken betrapte ik mij erop dat ik steeds meer en meer uit keek naar haar verhaal.

Daar wil ik niet mee zeggen dat Ambers pov niet leuk meer is. Integendeel, ze gedraagt zich eindelijk een beetje volwassen nu ze zeker is van Rylen en is nu echt bezig met serieuze zaken. Daar wordt het een stuk leuker en interessanter van.

Vijand

Remy’s verhaal is vooral heel erg leuk door haar interacties met de voormalig Senator die, zoals het nu blijkt, een ge├»nfiltreerde Baelese (buitenaardse bezetter) blijkt te zijn. Ze is zijn gevangene en moet de Baelese kinderen onderrichten en ondertussen bouwt zich een enorme sexuele spanning op tussen die twee.

Remy snapt niet veel van haar gevoelens want hij is haar vijand en hij heeft opdracht gegeven tot afschuwelijke dingen. En ze wil hem helemaal niet. Maar als ze de mensheid wil redden is ze bereid tot het uiterste te gaan, ook als dat betekent dat ze de vijand moet verleiden.

Gegroeid

Amber heeft een enorme groei doorgemaakt en is dus eindelijk met meer dingen bezig dan alleen Rylen. Ze gaat mee op gevaarlijke missies en moet dingen doen die haar de haren te berge doen rijzen. Maar ze doet ze wel en daar heb ik enorm veel respect voor. Ook Remy is gegroeid tot een sterke persoonlijkheid. In het begin zag ik haar vooral als een leeghoofd maar in dit 3e deel, tijdens haar gevangenschap, bloeide ze op tot iemand die zichzelf voor de mensheid in gevaar durfde brengen.

In het kort

Undone is in mijn ogen de beste van de 3 boeken en dat komt voornamelijk door de pov van Remy, doch ook doordat er eindelijk wat gebeurt, het regelmatig erg spannend is, en Amber haar kinderachtige gedrag heeft laten varen.