Tricia Levenseller - Daughter of the Pirate King
Serie: Daughter of the Pirate King #1
Genre: Fantasy, Young Adult
Gepubliceerd: 2017
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
There will be plenty of time for me to beat him soundly once I’ve gotten what I came for. Sent on a mission to retrieve an ancient hidden map—the key to a legendary treasure trove—seventeen-year-old pirate captain Alosa deliberately allows herself to be captured by her enemies, giving her the perfect opportunity to search their ship. More than a match for the ruthless pirate crew, Alosa has only one thing standing between her and the map: her captor, the unexpectedly clever and unfairly attractive first mate, Riden. But not to worry, for Alosa has a few tricks up her sleeve, and no lone pirate can stop the Daughter of the Pirate King.

Genieten….dit was puur genieten!
Heel erg diep achter in mijn hoofd heb ik het idee dat ik ooit wel eens een piraten boek gelezen heb maar dat is zo ver verwijderd uit mijn herinnering, het voelde alsof het de eerste keer is.
En wat was dat leuk!!

Alosa

Dat komt natuurlijk vooral door de stoere captain Alosa.
Ze is sterk, onafhankelijk, en heeft zoveel tricks up her sleeve dat je elke keer weer voor een verrassing komt te staan. En ondanks haar enorm harde opvoeding en het harde leven dat ze leidt heeft ze haar menselijkheid behouden. Het is iets wat bewondering bij mij opriep want met zo’n vader en zo’n leven is het zo makkelijk om juist die menselijkheid te verliezen. Haar hele persoonlijkheid vond ik eigenlijk bewonderenswaardig. Zo veerkrachtig maar ook zo vol zelfvertrouwen, er was geen moment waarop ze bij de pakken neer ging zitten, hoe uitzichtloos de situatie ook leek. Ik vond het ontzettend leuk om in haar huid te kruipen.

Riden

Maar het is natuurlijk niet alleen Alosa die dit boek maakt tot wat het is.
De setting, grotendeels op een piratenschip, de crew op dat piratenschip en Riden maken alles tot een geweldig leuk verhaal.
Riden is degene die er voor zorgt dat de romantiek dit verhaal binnen sluipt en dat zorgt voor een heerlijke romantische ondertoon.

Sluipen is het goede woord want het is geen liefde op het eerste gezicht tussen de piraten dochter en de first mate van het schip waarop ze gevangen wordt gehouden. Ook is er geen sprake van een crush. Nee, daar is Alosa veel te stoer, te wantrouwend en ook veel te veel piraat voor. De gevoelens die ze ongewild koestert weet ze altijd weer af te wimpelen op het één of het ander en denkt er verder ook totaal niet meer over na. Heerlijk verfrissend in vergelijking met de serie die ik hiervoor las.

Avontuur of Fantasie

Doordat Alosa meer is dan alleen de dochter van een piraten koning krijgt dit boek het predicaat fantasie. Het speelt nog geen erg grote rol, het is vooral één groot avontuur, maar gebaseerd op de titel van het volgende boek gaat daar vast verandering in komen.

In het kort

Een goed, vlot geschreven verhaal met een interessant plot, spannende wendingen en fijne romantiek. Zo kan ik dit eerste boek van de duology het beste omschrijven.
De setting, het piraten wereldje is hard maar roept op de één of andere manier toch ook altijd een romantisch beeld bij mij op, en de fijne personages maken het wat mij betreft helemaal af.