Mary E. Pearson - The Beauty of Darkness
Serie: The Remnant Chronicles #3
Genre: Fantasy, Young Adult
Gepubliceerd: 2016
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
Lia has survived Venda—but so has a great evil bent on the destruction of Morrighan. And only Lia can stop it. With war on the horizon, Lia has no choice but to assume her role as First Daughter, as soldier—as leader. While she struggles to reach Morrighan and warn them, she finds herself at cross-purposes with Rafe and suspicious of Kaden, who has hunted her down. In this conclusion to the Remnant Chronicles trilogy, traitors must be rooted out, sacrifices must be made, and impossible odds must be overcome as the future of every kingdom hangs in the balance.

Jeetje, ik heb meer dan een week over deze serie gedaan maar man, wat heb ik er van genoten. De auteur schetste in drie vrij lange boeken een zeer interessante wereld.

Verrassende wendingen

The Beauty of Darkness heeft net als zijn voorgangers weer een hoop twists and turns die je niet aan ziet komen. En Lia heeft geestelijk en lichamelijk ontzettend veel te verduren. Maar voor een 17 jarig meisje is ze ontzettend sterk en veerkrachtig en weet elke tegenslag om te zetten in haar voordeel.

Pov’s met toegevoegde waarde

Ik genoot ook enorm van de 4 verschillende pov’s, iets wat me niet vaak overkomt. 2 Is genoeg, meer is teveel, is mijn motto maar in dit geval hadden ze allemaal een belangrijke rol en deed hun pov er zeker toe. En het zorgde voor meer diepte in hun personages, ook niet onbelangrijk.

Schrijfstijl

Als je er zo van genoot, waarom dan geen 5 sterren vraag je? Dat zal ik je vertellen.
Qua inhoud, plot, personages en wereldopbouw verdiende deze serie, en dan met name de 2 laatste boeken, zeker 5 sterren. De schrijfstijl kostte het echter een halve ster.
Want ook al bewonderde ik de schrijfster enorm voor de bijzondere, bloemrijke schrijfstijl die ik nog niet eerder tegen ben gekomen, en die ik op de één of andere manier ook nog wel kon waarderen, het bracht me menigmaal in verwarring. En dat vond ik toch wel heel jammer.

In het kort

Zoals ik in mijn recensie van deel 1 al zei, en ook in deel 2 heb aangegeven, de love triangle is geen love triangle. Dus haters, je kan dit boek met een gerust hart gaan lezen want vanaf deel 1 is Lia heel duidelijk in haar gevoelens. Geen gezeur van “wil ik die of die”, daar hoef je niet bang voor te zijn.

En dat zeg ik met nadruk omdat je deze serie toch echt gelezen moet hebben. Je moet deze bijzondere wereld met zijn vreemde gebruiken, mooie en minder mooie mensen, en een liefde die alle ellende die ze voor de voeten geworpen wordt doorstaat, echt leren kennen.