Jenna Wolfhart - Witch's Curse
Serie: The Bone Coven Chronicles #1
Genre: Adult, Fantasy
Gepubliceerd: 2017
Waardering: ★★★☆☆
Add to Goodreads
Wanted: Magically Armed and Dangerous. Ever since my parents died in the demon war, I’ve paid my way through life by using magic to con people. It’s not right, but a girl’s gotta do what she can to survive. Unfortunately, my latest con has left me smack dab in the middle of a murder scene. Now, a coven of angry mages thinks I’m the killer. In order to clear my name, I have to team up with an infuriatingly sexy warlock whose powers are far darker than he admits. Throw in a string of related murders and a vexed vampire clan, and I’m up to my eyeballs in danger. But that's not even the worst of it. When I get too close to the real killer, he casts a life-threatening curse on my grandmother. Before, I just wanted to save my own butt, but now I’ll do whatever it takes to track him down—even if it means following him through monstrous dimensions. Because I don’t play nice with magic. And when you mess with Grandma, you become #1 on my sh*t list.

Don’t judge a book by it’s cover
Eigenlijk wil ik zeggen dat ik mij daar niet schuldig aan maak, dat de cover er niet toe doet, maar dan zou ik liegen. Want ik laat mij best wel eens leiden door een mooie cover. Dat wil niet altijd zeggen dat ik het boek ook ga lezen maar ik lees zeker de samenvatting, en als die me aanspreekt ja, dan lees ik het boek.

Het oog wil ook wat

De laatste tijd val ik enorm op covers als deze. Covers met dames die er stoer uit zien, met of zonder wapen, en altijd tot de verbeelding spreken. Het kleurgebruik is vaak ook heel sprekend wat mijn oog altijd gelijk naar ze toe trekt.
En laat nu in de meeste gevallen de inhoud, urban fantasy, me ook enorm aanspreken! Toeval of niet, maar daardoor ga ik er steeds meer in geloven dat boeken met dergelijke covers ook boeken zijn waarvan ik zal genieten.

Spannend?

Toen ik dit boek opensloeg (figuurlijk natuurlijk want ik heb een ereader ) was mijn eerste reactie: ‘Yes’!
De stem van onze hoofdpersoon stond me meteen aan en het begon gelijk goed met een spannende scene.
Om haar hoofd, en dat van haar grootmoeder, boven water te houden probeert Zoe naast haar inkomen nog wat extra’s bij te verdienen met het oplichten van mensen. Geen ernstige delicten, ze speelt gewoon in op de angst van mensen voor demonen. Maar deze keer komt het haar duur te staan. Haar klant duikt vlak na haar vertrek dood op en Zoe wordt gelinkt aan zijn dood. En vanaf dat moment komt haar leven in een rollercoaster terecht.

Het klinkt allemaal heel spannend, en tot zo ver is dat ook zo, maar daarna kabbelde het maar een beetje voort. Het was net genoeg om me geĂ¯nteresseerd te houden maar niet spannend genoeg om het boek aan me te binden.

Slecht beeld

Dorian is de infuriatingly sexy warlock waarover in de samenvatting gesproken wordt en je kunt op je vingers natellen dat hij de love interest is. Maar, afgezien van een klein intens momentje, ik voelde die seksuele spanning die Zoe voelt niet. Misschien komt dat omdat ik me nog steeds geen goed beeld van hem kan vormen. Uiterlijk wel maar zijn gedrag en reacties vind ik nog een tikkeltje verwarrend, ik kan hem nog niet peilen.

In het kort

De wereld waarin het zich afspeelt spreekt me aan, de plotlijn spreekt me wel aan, de hoofdpersoon is leuk genoeg maar toch mist er iets. Meer spanning, meer sensatie meer….. Ik weet niet wat nog meer maar ik vind het niet goed genoeg om er mee door te willen gaan.

En dat is meteen een goede leer voor de volgende keer: niet alle covers in deze stijl staan garant voor een de inhoud die me ook daadwerkelijk aanspreekt. Jammer, het zou alles een stuk makkelijker maken đŸ˜‰ .