tacey Marie Brown - The Crown of Light
Serie: Lightness Saga #1
Genre: Fantasy, New Adult
Gepubliceerd: 2017
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
A war is brewing. Kennedy is one of the last known Druids. Wanted dead by the Seelie Queen and as a coveted asset to defeat this cruel ruler, Kennedy has become a mark. Especially by a sexy, merciless Dark Dweller, Lorcan Dragen. Kidnapped and taken prisoner, Kennedy’s life takes a dramatic turn, down a path she never imagined. Spending time with a man who killed her best friend’s mother and her friend, she knows he is not someone she should care about. But the longer she spends with her enemy, the more her feelings blur the line between what is right and wrong, what is true and what is not. As her magic grows, so does the shy, nerdy girl, and she soon realizes nothing on a list or in a book will prepare her for what is ahead. Even her own feelings.

Mijn eerste kennismaking met Stacey Marie Brown was de serie Darkness en ik was er enorm van onder de indruk. Daarna las ik Collector en ook die was alles wat ik hoopte, en meer.
Ik wachtte dan ook vol spanning op een volgende serie van haar.
Gelukkig kon ik tijdens het wachten de stand alone West nog lezen, die zich afspeelt in dezelfde wereld.

Door deze series ben ik een enorme fan geworden van Stacey Marie Brown en de fantasie wereld die ze schetst. Het is een hele goede mix van goed en kwaad, mooi en lelijk, spanning, humor, romantiek en sex.
Het is zeker geen Young Adult want de sex scenes zijn vrij expliciet.

Druid

In dit eerste deel van deze nieuwe serie volgen we Kennedy, de vriendin van Ember uit Darkness. Kennedy is de afstammeling van machtige Druids maar ze heeft het nooit geweten. Wel heeft ze zich altijd anders dan anders gevoeld maar ze dacht dat dat kwam omdat ze geadopteerd was.

Ze mag dan afstammen van machtige Druids, ze kan helemaal niks met haar magie beginnen. Het is voor haar nog steeds een ver van mijn bed show.
Totdat Lorcan haar kidnapt. De slechte maar o zo sexy broer van Eli (ook uit Darkness). Vanaf dat moment moet ze dagelijks met Lorcan trainen om haar krachten te leren kennen. Voor Lorcan’s eigen gewin natuurlijk, maar hij is een ontzettend goede leraar en het duurt niet lang voordat ze de smaak van de magie te pakken heeft.

Bad Boy

Lorcan was één van de gehate personages in Darkness en ik kon mij niet helemaal voorstellen dat ik anders tegen hem aan zou gaan kijken dan de gehate oudere broer, maar niets is zoals het lijkt natuurlijk.
Kennedy deelde dat gevoel met mij en daardoor raakte ze al gauw in tweestrijd met zichzelf want de gevoelens die Lorcan in haar los maakt kunnen en mogen niet. Hij is de slechterik, hij heeft de dood van Embers moeder op zijn geweten én, niet onbelangrijk, haar vriend Jared is het neefje van Lorcan.

De hoofdpersonen

Het was leuk om dit boek vanuit het perspectief van Kennedy te lezen, vooral omdat het parallel loopt aan een deel van de eerste serie. Nu bekijken we het allemaal van een heel andere kant en dat werpt weer een heel ander licht op het verhaal.

Maar het is ook leuk omdat ik Kennedy eigenlijk helemaal niet kende. Ik heb over haar gelezen in het eerste deel, wist dat ze een Druid is en kende ook haar rol in het einde van de 1e serie, maar dat is het enige wat me van haar is bijgebleven.

Ik moest wel even wennen aan beide hoofdpersonen.
Lorcan om boven genoemde redenen en Kennedy omdat ze in het begin timide en als een bang vogeltje over komt, wat overigens al heel snel veranderd. En aan het einde van dit boek is ze dusdanig gegroeid dat ze heel goed voor zichzelf op kan komen.
Ze heeft ook een heerlijk droge humor die af en toen in spannende situatie naar boven komt:

Quote:


The door where Lorcan pulled me whipped open, stopping us dead in our tracks. Soldiers poured through. Lorcan’s head circled around frantically. They came at us from every exit.
Trapped.
Dread locked my chest. My brain sought order in the jumbled chaos.

A.)Fight.
B.)Negotiate.
C.)Pee my pants.

Sadly option C was looking like the most likely as the guards descended on us.

In het kort

Het was weer enorm genieten, dit boek.
Heerlijk om weer terug te keren naar de voor mij nu bekende wereld, om toch weer een heel ander verhaal voorgeschoteld te krijgen.

Stacey Marie Brown heeft ook op een hele ongedwongen, natuurlijke manier de wereld en personages van de 2e serie (Collector) terug laten komen in dit boek, erg leuk!

Mocht je nog niks van deze auteur gelezen hebben dan raad ik je echt aan dit te doen want met haar vlotte schrijfstijl, leuke personages en bijzondere wereld bezorgt ze je zonder twijfel een aantal uren ontspanning en leesplezier!