Kate Stewart - Drive
Serie: Stand alone
Genre: Contemporary, New Adult
Gepubliceerd: 2017
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Music . . . the heart’s greatest librarian. The average song is three and a half minutes long; those three and a half minutes could lead to a slow blink, a glimpse of the past, or catapult the soul into heart-shattering nostalgia. At the height of my career, I had the life I wanted, the life I’d always envisioned. I’d found my tempo, my rhythm. Then I received a phone call that left me off key. You see, my favorite songs had a way of playing simultaneously. I was in love with one man’s beats and another’s lyrics. But when it came to the soundtrack of a life, how could anyone choose a favorite song? So, to erase any doubt, I ditched my first-class ticket and decided to take a drive, fixed on the rearview. Two days. One playlist. And the long road home to the man who was waiting for me.

Ik ben best kieskeurig als het op een samenvatting aan komt. Hij mag bijvoorbeeld niet te lang zijn, dan heb ik het gevoel dat alles al verteld wordt dus lees ik hem vaak niet eens (en het boek dus ook niet). Hij mag natuurlijk ook niet te kort zijn, hij moet wel wat informatie bevatten. En hij moet dusdanig informatief zijn dat ik wel weet waarover het gaat.

Summier

De samenvatting dit boek is zo summier en geeft zo weinig weg, ik had geen idee in welke richting ik het moest zoeken. Daarom was ik niet van plan hem te gaan lezen. De recensies van dit boek waren heel lovend, daar kon ik niet omheen, maar het was niet genoeg…..
Totdat ik op zoek ging naar een nieuw boek en er geen één boek was waarvoor ik in de mood was. Toen dacht ik, wat kan het me schelen. Misschien is het wel eens goed om niet precies te weten wat je gaat lezen….. misschien wordt je wel verrast……
En verrast werd ik, alleen al door de proloog. Mijn interesse was gewekt en ik had het gevoel te beginnen aan een zeer interessant verhaal.

Wie???

Maar dat gevoel crashte al snel toen we in het eerste hoofdstuk terug gingen in de tijd.
Neeeee, daar had ik totaal geen zin in.

Ik wilde weten waarom Stella ineens zo verdrietig was. Wie de man was die getrouwd was zonder dat ze het wist. En waarom ze die man, waar ze blijkbaar veel voor voelt, heeft laten gaan.
Ik wilde helemaal niet terug naar het verleden om te lezen hoe ze als jong meisje haar hart verliest aan een man die teveel met zichzelf en zijn familie in de knoop ligt om te zien dat wat hij met Stella heeft iets episch is. Iets wat niet voor iedereen weggelegd is en je moet koesteren.

Ik wilde helemaal niet lezen over hoe die liefde haar leven compleet overhoop gooit. Hoe het haar de relatie met haar zus kost en hoe ze zichzelf bijna ten gronde richt. Dat wilde ik allemaal niet lezen. Maar ik deed het wel en jee …… wat een ongelofelijk rauw, pijnlijk, verdrietig maar vooral mooi verhaal heb ik daardoor gelezen.

**

En de muziek die zo’n gigantisch grote rol speelt in alles. Dat was mooi! Dat was super interessant!
Maar, heel eerlijk, ook wel eens verwarrend. Ik ben een enorme muziek liefhebber maar van de achtergrond van de muziek en de bands weet ik niks. En daarom waren de verwijzingen en referenties voor mij niet altijd even helder.
Toch las ik onvermoeibaar door, kon het boek met geen mogelijkheid wegleggen, want die ene vraag bleef maar hangen: WIE is er getrouwd??

Want na die eerste, verwoestende liefde, komt er een andere man in Stella’s leven. Een net zo’n grote en gepassioneerde liefde. En hoopte ik eerst dat de eerste liefde de man is die thuis op haar wacht, nu hoopte ik dat het deze man zou zijn.
En de auteur liet ons maar gissen, ze gaf ons helemaal niets. Geen haarbreed.

Alles klopt

Nog niet eerder heb ik een boek van Kate Stewart gelezen en ik mag wel zeggen dat ik enorm onder de indruk ben. Want het klopt. De metaforen, de hersenspinselen van Stella, het wereldje waarin ze zich begeeft. Het leeft en het ademt muziek. En de manier waarop de auteur de hoofdstukken aan ons presenteert….super!

En dat brengt me automatisch bij de erg goede schrijfstijl want als je zo’n personage neer kan zetten, een personage dat haar mond niet dicht kan houden, alles eruit flapt, enorm veel vraagt, alles op muziek gebied uit haar mouw weet te schudden en haar, ondanks dat alles, een likable personage weet te maken, dan ben je in mijn ogen erg goed bezig.

En ook de mannen waren mooie, diepe personages die allebei wel iets hadden waardoor ik ze het happy end samen met Stella gunde.
Ik moet zeggen dat ik mij kan vinden in Stella’s uiteindelijke keuze, maar mijn hart bloed voor de ander want die wilde ik eigenlijk ook heel graag naast haar zien. Ik heb een paar tranen voor hem gelaten…

In het kort

Voor mijn gevoel ging ik totaal blind dit boek in en voor een eerste keer is dat zeer goed bevallen.
Zoals hierboven al vermeld was ik onder de indruk van de schrijfstijl, de personages en de muziek wereld die Kate Stewart neergezet heeft.
Het was super romantisch, sexy, zat vol angst en was een rollercoaster ride aan emoties. Het is een boek wat je compleet rauw en emotioneel achter laat. En hoe heerlijk is het dat een boek je dat kan laten voelen .