Laura Thalassa - The Unearthly
Serie: The Unearthly #1
Genre: Paranormal, Young Adult
Gepubliceerd: 2013
Waardering: ★★★☆☆
Add to Goodreads
The first time I was declared dead, I lost my past. The second time, I lost my humanity. Now I’m being hunted, and if I die again, my soul is up for forfeit. After enrolling in Peel Academy, an elite supernatural boarding school on the British Isles, the last of the sirens, Gabrielle Fiori, only wants to fit in. Instead, the elixir meant to awaken her supernatural abilities kills her. When Gabrielle wakes up in the morgue twelve hours later, something wicked is awakened in her, something even the supernatural community has never seen before. Now the only person who can help her is Andre de Leon, the community's infamous bad boy and the king of vampires. Yet even his help can’t prevent the repeated attempts on Gabrielle’s life. Someone is after her, and they will stop at nothing to end her short existence. Only Gabrielle cannot let that happen now that her soul hangs in the balance, because she may have met the devil. And he wants her. Bad.

In 2016 was de serie The Fallen World mijn ontdekking van het jaar. Ik was er zwaar van onder de indruk en was vastbesloten meer van deze auteur te lezen. Het heeft even geduurd, maar dit jaar, bijna rond dezelfde tijd, begon ik aan Unearthly.

Een totaal ander verhaal, een totaal andere setting.
Geen probleem, daarom kan het net zo goed zijn. Maar dat was het niet. Bij lange na niet.
Daarmee wil ik niet zeggen dat het slecht is. Het was gewoon niet helemaal naar mijn smaak.

Laat ik beginnen bij de romance. Te snel groeide de crush van Gabrielle uit in houden van. Het ene moment mag ze hem niet, het andere moment denkt ze:’oh, ik houd van hem’. En dan blijkt hij ook nog eens haar soulmate te zijn . Dat vind ik niet leuk. Vooral niet als we nog 4 boeken te gaan hebben. Op dat gebied is de spanning er dus al helemaal af.

Daarnaast miste ik diepgang en daardoor kwam de verhaallijn gehaast en oppervlakkig op mij over. En dat kwam de ontwikkeling van de personages, en dan met name de secundaire personages, weer niet ten goede. Ik vond ze heel eerlijk niet eens zo leuk. Oliver, de gay vriend, vond ik zelfs maar een overdreven persoontje.

Unearthly had zeker wel potentie want de basis van het verhaal is origineel, ook al deed het me op sommige punten aan Harry Potter denken. Het heeft echter niks met tovenarij te maken. Vampiers, shapeshifters, sirens, faeries en nog vele andere bovennatuurlijken komen in dit boek voorbij. Het draait echter om de vampiers.

Na deze toch ietwat teleurstelling twijfel ik of ik wel of niet verder zal gaan. Ik ben totaal niet nieuwsgierig naar hoe het verder zal gaan met Gabrielle.